Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-02-28 12:50 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Golonka po staropolsku

Czas 90 minut Porcji 3 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Golonka po staropolsku - składniki:

1,5 kg golonki
10 dag tłuszczu (smalec)
duża cebula
włoszczyzna : 2 marchewki, kawałek selera, 2 pietruszki, kawałek pora
8 łyżek keczupu
3 ząbki czosnku
sól, pieprz

Golonka po staropolsku - sposób wykonania:

Golonka po staropolskuGolonkę opalić, umyć wysuszyć,, natrzeć solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wstawić na dobę do lodówki.
Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, następnie zlać tłuszcz i podlać golonkę wodą, dusić na małym ogniu pod przykryciem.
Warzywa pokroić w paski (cebule i por w talarki), podsmażyć na patelni, dodać do golonki pod koniec duszenia ( po około 1,5 h minutach). Doprawić solem i pieprzem, pod sam koniec dodać keczup. Podawać z uduszonymi warzywami oraz pieczonymi ziemniaczkami.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 17-05-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz