Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Czas 90 minut Porcji 3 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Golonka po staropolsku - składniki:

1,5 kg golonki
10 dag tłuszczu (smalec)
duża cebula
włoszczyzna : 2 marchewki, kawałek selera, 2 pietruszki, kawałek pora
8 łyżek keczupu
3 ząbki czosnku
sól, pieprz

Golonka po staropolsku - sposób wykonania:

Golonkę opalić, umyć wysuszyć,, natrzeć solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wstawić na dobę do lodówki.
Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, następnie zlać tłuszcz i podlać golonkę wodą, dusić na małym ogniu pod przykryciem.
Warzywa pokroić w paski (cebule i por w talarki), podsmażyć na patelni, dodać do golonki pod koniec duszenia ( po około 1,5 h minutach). Doprawić solem i pieprzem, pod sam koniec dodać keczup. Podawać z uduszonymi warzywami oraz pieczonymi ziemniaczkami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz