Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Ciasta

Gracianno G.A

Czas 60 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

5żułtek,
150g cukru ,
2łyżki gorącej wody,
500g mascarpone białego sera włoskiego lub twarogu,
14-16 podłużnych biszkoptów,
6 łyżek likieru ,
50g cukru do piany 5 białek

Gracianno G.A - sposób wykonania:

1 Żółtka z cukrem i wodą ubijać 4 minut na
puszystą masę. Mascarpone lub twaróg wycisnąć w ściereczce . masę żółtkowa wymieszać z twarogiem i włożyć połowę do prostokątnej formy. biszkopty ułożyć ciasno i skroplić likierem.
Pozostałą masę rozsmarować na wierzchu i wstawić całość do lodówki na 3 i pól godziny najlepiej dłużej.
Nożem okroić brzeg masy. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę . Rozsmarować na wyjętym z formy desezei podawać lub wstawić dodatkowo na 4 minuty pod ruszt grilla, aż do uzyskania lekko brunatnego zabarwienia.
Bardzo smaczne.


  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 09-12-08| Czytano: 44719 razy |komentarz [6]
Gracianno  G.A komentarz



6 komentarzy

Autor
alicia
2008-12-09 18:44

poprostu niebo w gebie pyha...moia cała rodzina uwierbia

te ciasto pszepyszne naprawde sprubui.

Autor
:-/
2008-12-10 7:28

Autor przepisu chyba za granicą się wychowywał ;-)

Autor
Tytul
2011-06-06 20:50

to ciasto to istna lipa nie polecam

Autor
Tytul
2011-11-22 12:11

powinien nauczyć się poprawnej pisowni nie mówiąc już o cieście

Autor
Tytul
2015-02-10 10:46

Ale pisownia ,nie obrazajac nikogo ,naprawde duzo ma do zyczenia.

Autor
Maja
2016-06-28 15:21

Tytuł- sam pewnie masz problemy z pisownią .O tym świadczy Twoja wypowiedż.

Linia tła strony

Dodaj komentarz