Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wołowina

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gulasz Boeuf Strogonow - składniki:

50 dag polędwicy wołowej
1 duża cebula
30 dag pieczarek
1 szklanka kwaśnej śmietany
przyprawy: sól, pieprz, kostka rosołowa, zielenatka pietruszki
koncentrat pomidorowy

Gulasz Boeuf Strogonow - sposób wykonania:

Mięso (umyte, osuszone) kroimy na kawałki, posypujemy sola i pieprzem. Pieczarki obiramy, większe kroimy, mniejsze zostawiamy, cebulę kroimy w piórka. Na dobrze rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę, gdy jest gotowa przekładamy ją do większego rondla. Kolej na pieczarki - je takżepodsmażamy na tej samej patelni (uzupełniając tylko olej), gdy sie zarumienią przekładamy je do cebuli. Ponownie uzupełniamy tłuszcz i smażymy mięso, gdy się zrumieni przenosimy je do cebuli i pieczarek, podlewamy wodą, dodajemy rosołek. Dusimy całość do momentu aż mięso stanie się miękkie. Następnie dodajemy koncentrat, śmietanę i przyprawiamy do smaku. Dusimy chwilkę i danie jest gotowe. Przed podaniem można posypać natką pietruszki.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz