Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wołowina

Gulasz Boeuf Strogonow

Składniki:

50 dag polędwicy wołowej
1 duża cebula
30 dag pieczarek
1 szklanka kwaśnej śmietany
przyprawy: sól, pieprz, kostka rosołowa, zielenatka pietruszki
koncentrat pomidorowy

Gulasz Boeuf Strogonow - sposób wykonania:

Mięso (umyte, osuszone) kroimy na kawałki, posypujemy sola i pieprzem. Pieczarki obiramy, większe kroimy, mniejsze zostawiamy, cebulę kroimy w piórka. Na dobrze rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę, gdy jest gotowa przekładamy ją do większego rondla. Kolej na pieczarki - je takżepodsmażamy na tej samej patelni (uzupełniając tylko olej), gdy sie zarumienią przekładamy je do cebuli. Ponownie uzupełniamy tłuszcz i smażymy mięso, gdy się zrumieni przenosimy je do cebuli i pieczarek, podlewamy wodą, dodajemy rosołek. Dusimy całość do momentu aż mięso stanie się miękkie. Następnie dodajemy koncentrat, śmietanę i przyprawiamy do smaku. Dusimy chwilkę i danie jest gotowe. Przed podaniem można posypać natką pietruszki.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 20-05-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz