Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Półmięsne

Czas 30 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gulasz z cukinią - składniki:

75 dag wieprzowiny (ja preferuję na gulasz szynkę u?miech)
2 cebule
cukinia
pół kg pieczarek
3 papryki różnokolorowe
pół szklanki bulionu z kostki
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
zioła prowansalskie
pieprz, ziół, ulubione przyprawy

Gulasz z cukinią - sposób wykonania:

Aby przygotować ten przepyszny gulasz zaczniemy od mięsa - potrzebuje nieco więcej czasu aby uzyskać preferowaną miękkość. Myjemy je i kroimy w kostkę po czym szybciutko obsmażamy je na rozgrzanym oleju 15 minut po czym dodajemy pokrojone warzywa, pieczarki i przyprawy. Wyciskamy czosnek, smażymy 5 minut mieszając.
Następnie wlewamy bulion i dodajemy koncentrat, dusimy pod przykryciem około 30 minut od czasu do czasu mieszając (ewentualnie dodajemy wody jeśli zachodzi potrzeba).
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-13 23:31 Tytul
a co z resztą składników oprócz mięsa? (papryka,cukinia etc)? zdjecie wyglada zachęcająco

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-10-14 7:28 gulasz z cukinią
jest napisane : dodajemy pokrojone warzywa, pieczarki i przyprawy u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz