Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Półmięsne

Gulasz z cukinią

Czas 30 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gulasz z cukinią - składniki:

75 dag wieprzowiny (ja preferuję na gulasz szynkę u?miech)
2 cebule
cukinia
pół kg pieczarek
3 papryki różnokolorowe
pół szklanki bulionu z kostki
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
zioła prowansalskie
pieprz, ziół, ulubione przyprawy

Gulasz z cukinią - sposób wykonania:

Gulasz z cukiniąAby przygotować ten przepyszny gulasz zaczniemy od mięsa - potrzebuje nieco więcej czasu aby uzyskać preferowaną miękkość. Myjemy je i kroimy w kostkę po czym szybciutko obsmażamy je na rozgrzanym oleju 15 minut po czym dodajemy pokrojone warzywa, pieczarki i przyprawy. Wyciskamy czosnek, smażymy 5 minut mieszając.
Następnie wlewamy bulion i dodajemy koncentrat, dusimy pod przykryciem około 30 minut od czasu do czasu mieszając (ewentualnie dodajemy wody jeśli zachodzi potrzeba).

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 27-06-10 | komentarz [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-13 23:31 Tytul
a co z resztą składników oprócz mięsa? (papryka,cukinia etc)? zdjecie wyglada zachęcająco

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-10-14 7:28 gulasz z cukinią
jest napisane : dodajemy pokrojone warzywa, pieczarki i przyprawy u?miech


komentarze Dodaj komentarz