Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Półmięsne

Czas 30 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gulasz z cukinią - składniki:

75 dag wieprzowiny (ja preferuję na gulasz szynkę u?miech)
2 cebule
cukinia
pół kg pieczarek
3 papryki różnokolorowe
pół szklanki bulionu z kostki
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
zioła prowansalskie
pieprz, ziół, ulubione przyprawy

Gulasz z cukinią - sposób wykonania:

Aby przygotować ten przepyszny gulasz zaczniemy od mięsa - potrzebuje nieco więcej czasu aby uzyskać preferowaną miękkość. Myjemy je i kroimy w kostkę po czym szybciutko obsmażamy je na rozgrzanym oleju 15 minut po czym dodajemy pokrojone warzywa, pieczarki i przyprawy. Wyciskamy czosnek, smażymy 5 minut mieszając.
Następnie wlewamy bulion i dodajemy koncentrat, dusimy pod przykryciem około 30 minut od czasu do czasu mieszając (ewentualnie dodajemy wody jeśli zachodzi potrzeba).
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-13 23:31 Tytul
a co z resztą składników oprócz mięsa? (papryka,cukinia etc)? zdjecie wyglada zachęcająco

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-10-14 7:28 gulasz z cukinią
jest napisane : dodajemy pokrojone warzywa, pieczarki i przyprawy u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz