Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Półmięsne

Gulasz z cukinią

Czas 30 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

75 dag wieprzowiny (ja preferuję na gulasz szynkę :))
2 cebule
cukinia
pół kg pieczarek
3 papryki różnokolorowe
pół szklanki bulionu z kostki
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
zioła prowansalskie
pieprz, ziół, ulubione przyprawy

Gulasz z cukinią - sposób wykonania:

Aby przygotować ten przepyszny gulasz zaczniemy od mięsa - potrzebuje nieco więcej czasu aby uzyskać preferowaną miękkość. Myjemy je i kroimy w kostkę po czym szybciutko obsmażamy je na rozgrzanym oleju 15 minut po czym dodajemy pokrojone warzywa, pieczarki i przyprawy. Wyciskamy czosnek, smażymy 5 minut mieszając.
Następnie wlewamy bulion i dodajemy koncentrat, dusimy pod przykryciem około 30 minut od czasu do czasu mieszając (ewentualnie dodajemy wody jeśli zachodzi potrzeba).
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 27-06-10| komentarz [2]



2 komentarzy


Tytul
2011-10-13 23:31

a co z resztą składników oprócz mięsa? (papryka,cukinia etc)? zdjecie wyglada zachęcająco


gulasz z cukinią
2011-10-14 7:28

jest napisane : dodajemy pokrojone warzywa, pieczarki i przyprawy :-)

Dodaj komentarz