Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wołowina

Gulasz z piórkami

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność trudne Koszt: do 50 zł

Składniki:

50 dag wołowiny drobiowej
2 cebule
3 ząbki czosnku
papryka czerwona
przecier pomidorowy ( domowej roboty )
woda
sól pieprz
olej do smażenia

Gulasz z piórkami - sposób wykonania:

Wołowinę kroimy w małe kawałki. Cebule w piórka. Paprykę w kostkę.
Na rozgrzanym oleju smażymy wołowinę do zbrązowienia. Po smażeniu mięso przerzucamy do garnka a do mięsa dodajemy piórka z cebuli. Wszystkie składniki w garnku zalewamy wodą do wysokości mięsa. Doprawiamy i pod przykryciem dusimy przez 1 godzinę. Po godzinie możemy mięso pomieszać dodajemy czosnek przecier pomidorowy i paprykę i mieszamy. Mięso dusimy jeszcze przez 30 minut. Gotowy gulasz możemy posypać piórkami cebuli.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 02-09-14| Czytano: 5922 razy |komentarz [0]
Gulasz z piórkami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz