Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wielkanocne

Jajka faszerowane pieczarkami

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

8 jajek
15 dag pieczarek
łyżeczka masła
majonez
sól, pieprz
łyżka posiekanej pietruszki
zielenina do dekoracji

Jajka faszerowane pieczarkami - sposób wykonania:

Jajka gotujemy na twardo, najlepiej, żeby czas gotowania nie był dłuższy niż 7-8 minut od zagotowania wody, wówczas po wystygnięciu nie zyskają ciemnej obwódki. Żółtka po ugotowaniu i wystudzeniu wyjmujemy i rozgniatamy widelcem.
Pieczarki płuczemy, obieramy. Siekamy w drobną kostkę, smażymy na łyżce masła do momentu aż nadmiar wody wyparuje.
Po wystudzeniu pieczarki mieszamy z żółtkiem, dodajemy majonez i przyprawy, wrzucamy zieleninę.
Do masy można też dodać kapary, jak ktoś lub, nadadzą nieco wyrazistości w smaku.
Masą napełniamy jajka, dekorujemy zieleniną.
Pychota :-)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 30-12-10| Czytano: 78887 razy |komentarz [0]
Jajka faszerowane pieczarkami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz