Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z jajek i nabiału

Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:

8 jajek
40 dag pieczarek
1 cebula
pęczek szczypiorek
1-2 łyżki masła
sól, pieprz

Jajka faszerowane pieczarkami - sposób wykonania:

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, zdjąć skorupkę, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Pieczarki i cebulę obrać, umyć drobniutko
posiekać, udusić na maśle, (sos musi całkowicie odparować) dodać sól i pieprz, poczekać aż wystygną.
Pieczarki i cebulę można lekko zmiksować. Wymieszać żółtka z masą pieczarkowo cebulową, dodać posiekany szczypiorek i ewentualnie dosolić do smaku. Masą napełniać połówki białek.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 15-05-08| Czytano: 28754 razy |komentarz [1]
Jajka faszerowane pieczarkami komentarz



1 komentarzy

Autor
Tytul
2015-03-10 13:55

przepisy na tym blogu są rewelacja!!!!!

Linia tła strony

Dodaj komentarz