Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania mączne >> Pierogi

Kluski śląskie smażone

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg ziemniaków gotowanych
1 jajko
1 szklanka mąki ziemniaczanej
2 łyżki maki pszennej
olej do smażenia
sól do smaku

Kluski śląskie smażone - sposób wykonania:

Ugotowane ziemniaki dobrze zmiażdżyć lub przepuścić przez maszynkę. Dodać jajko, sól i mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy placuszki, panierujemy w mace. Kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy
na złoty kolor około 5 minut. Podajemy z sosem pieczarkowym.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Kamiś | 15-10-08| Czytano: 31383 razy |komentarz [0]
Kluski śląskie smażone komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz