Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Kotlety mielone nadziewane grzybami

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

500 g mięsa mielonego (dowolne)
2 jajka
2 łyżki bułki tartej
4 łyżki mleka
1 cebula
pieprz, sól
mąka krupczatka do obtoczenia

Farsz:
20 dag pieczarek lub grzybów leśnych
1 cebula
sól, pieprz
natka pietruszki

Kotlety mielone nadziewane grzybami - sposób wykonania:

Grzyby drobno kroimy, cebulkę również - w kostkę, cebulę szklimy na tłuszczu dodajemy grzyby, dusimy aż woda odparuje, doprawiamy.
Do mięsa dodajemy jajko, bułkę namoczoną w mleku, oraz utartą na tarce cebulę i przyprawy. Mieszamy.
Mięso dzielimy na równe części, na przygotowane porcje nakładamy farsz, szczelnie obkładamy go mięsem. Kotlety wkładamy do lodówki na godzinę, następnie wyjmujemy, obtaczamy w mące krupczatce i smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy z ziemniakami i surówką.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 19-09-10| Czytano: 46575 razy |komentarz [0]
Kotlety mielone nadziewane grzybami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz