Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Kotlety mielone z pieczarkami

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kotlety mielone z pieczarkami - składniki:

50 dag mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
1 jajko
sól, pieprz, majeranek
2 łyżki bułki tartej
0,5 szklanki bulionu z kostki (z połowy kostki)
olej lub oliwa do smażenia
tarta bułka do panierowania
pół cebuli
sól, pieprz

Farsz:
20 dag pieczarek
1 cebula
sól, pieprz, natka pietruszki

Kotlety mielone z pieczarkami - sposób wykonania:

Kotlety mielone z pieczarkamiFarsz: cebule i pieczarki kroimy w kosteczkę, szklimy na rozgrzanym oleju, do momentu gdy wyparuje sok. Przyprawiamy sola i pieprzem, dodajemy szatkowana zieleninę (natkę).
Bułkę moczymy w bulionie, gdy spęcznieje, dodajemy ją do mięsa, dodajemy też jajko, startą na tarce cebulę, przyprawiamy (ostrożnie z solą gdyż do nasączenia bułki użyliśmy słonego bulionu) . Powstałą masę mięsną dzielimy na równe części, na każdą z tych części (po lekkim spłaszczeniu) wykładamy porcję farszu, zalepiamy, oprószamy leciutko mąką i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 09-05-08 | komentarz [5]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-02-21 12:56 Tytul
są pyszne, ja podałam je polane sosem pieczarkowym u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2010-10-05 20:39 Tytul
Czy ja tam widzę kukurydzę?



Przepisów
Od
Dodano 2010-10-05 20:41 kotlety mielone
nie, to nie kukurydza, zdaje Ci się u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-14 14:19 Tytul
Przepis nie precyzuje, jaką ilość cebuli szklimy do farszu, a jaką trzemy do mięsa. W zestawieniu widnieje 1 szt. cebuli, więc rozumiem, że tu i tu 1/2. A może potrzeba 2 cebule? Podobnie 1/2 szklanki bulionu z kostki nie jest jednoznaczna. Czy rozpuścić 1/2 kostki, całą, a może 2?
Spróbuję z jedną cebulą i połową kostki rosołowej. Smacznego wszystkim!

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-09-14 14:33 kotlety mielone
już jest sprecyzowane aczkolwiek ilość cebuli to w pewnym sensie kwestia gustu u?miech jednak wg mnie - nie ma co żałować dlatego do farszu daję 1 sztukę a do mięsa jedną małą lub pól większej. Podobnie z kostką rosołową, możemy użyć całej tylko należy uważać by w trakcie przyprawiania nie przesolić mięsa.
Smacznego u?miech.


komentarze Dodaj komentarz