Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kotlety mielone z pieczarkami - składniki:

50 dag mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
1 jajko
sól, pieprz, majeranek
2 łyżki bułki tartej
0,5 szklanki bulionu z kostki (z połowy kostki)
olej lub oliwa do smażenia
tarta bułka do panierowania
pół cebuli
sól, pieprz

Farsz:
20 dag pieczarek
1 cebula
sól, pieprz, natka pietruszki

Kotlety mielone z pieczarkami - sposób wykonania:

Farsz: cebule i pieczarki kroimy w kosteczkę, szklimy na rozgrzanym oleju, do momentu gdy wyparuje sok. Przyprawiamy sola i pieprzem, dodajemy szatkowana zieleninę (natkę).
Bułkę moczymy w bulionie, gdy spęcznieje, dodajemy ją do mięsa, dodajemy też jajko, startą na tarce cebulę, przyprawiamy (ostrożnie z solą gdyż do nasączenia bułki użyliśmy słonego bulionu) . Powstałą masę mięsną dzielimy na równe części, na każdą z tych części (po lekkim spłaszczeniu) wykładamy porcję farszu, zalepiamy, oprószamy leciutko mąką i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [5]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-02-21 12:56 Tytul
są pyszne, ja podałam je polane sosem pieczarkowym u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2010-10-05 20:39 Tytul
Czy ja tam widzę kukurydzę?



Przepisów
Od
Dodano 2010-10-05 20:41 kotlety mielone
nie, to nie kukurydza, zdaje Ci się u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-14 14:19 Tytul
Przepis nie precyzuje, jaką ilość cebuli szklimy do farszu, a jaką trzemy do mięsa. W zestawieniu widnieje 1 szt. cebuli, więc rozumiem, że tu i tu 1/2. A może potrzeba 2 cebule? Podobnie 1/2 szklanki bulionu z kostki nie jest jednoznaczna. Czy rozpuścić 1/2 kostki, całą, a może 2?
Spróbuję z jedną cebulą i połową kostki rosołowej. Smacznego wszystkim!

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-09-14 14:33 kotlety mielone
już jest sprecyzowane aczkolwiek ilość cebuli to w pewnym sensie kwestia gustu u?miech jednak wg mnie - nie ma co żałować dlatego do farszu daję 1 sztukę a do mięsa jedną małą lub pól większej. Podobnie z kostką rosołową, możemy użyć całej tylko należy uważać by w trakcie przyprawiania nie przesolić mięsa.
Smacznego u?miech.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz