Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Kotlety mielone z serem

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

0,5 kg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
pół szklanki rosołu z kostki (wystarczy pół kostki)
2 łyżki tartej bułki
jajko
posiekany koperek
ząbek czosnku
pół cebuli
sól, pieprz
łyżka musztardy
6 dość grubych plasterków sera
bułka tarta wymieszana z mąka krupczatką do panierowania

Kotlety mielone z serem - sposób wykonania:

Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem, czekamy aż spęcznieje lekko. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, szklimy. Mięso mieszamy z namoczoną bułką tartą, cebulą i resztą składników, wysiskamy czosnek, przyprawiamy.
Ze schłodzonych plasterków sera wycinamy szklanką talarki, oblepiamy je dokładnie mięsem, panierujemy w bułce wymieszanej z krupczatką tartą i smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy z ziemniakami, udekorowane zieleniną.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 18-05-10| Czytano: 49945 razy |komentarz [0]
Kotlety mielone z serem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz