Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Drób

Kotlety z piersi kurczaka

Czas 30 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

podwójny filet z kurczaka
1 łyżka majonezu
25 dag żółtego sera
25 dag pieczarek
1 jajko
2 łyżki zielonej pietruszki
1 łyżka mąki pszennej
vegeta, majeranek, pieprz
bułka tarta
olej

Kotlety z piersi kurczaka - sposób wykonania:

Filety pokroić w bardzo drobną kostkę, oprószyć vegetą dodać starkowany na grubych oczkach ser ( ewentualnie drobno pokrojony ), dodać pozostałe składniki - pieczarki obrać i pokroić w kostkę wymieszać z przyprawami. Formować kotleciki przy pomocy bułki tartej. Smażyć na małym ogniu z obu stron na rozgrzanym oleju. Kotlety nie mogą być bardzo grube.
Podając na ciepło można spsocić do nich sos pieczarkowy, w tym celu należy zeszklić na oleju pokrojoną w kostkę cebulkę, dodać do niej pokrojone pieczarki i szklankę bulionu, całość zagęszczamy mąką.
Ja lubię je nawet na zimno :) - na kanapkę zamiast wędliny.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 28-04-10| Czytano: 52108 razy |komentarz [0]
Kotlety z piersi kurczaka komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz