Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czas 75 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Krupnik na żeberkach - składniki:

100 g kaszy perłowej
250 g chudych żeberek
włoszczyzna: 2 marchewki, kawałek selera, cebula, pietruszka
250 g ziemniaków
liść laurowy ziele angielskie
sól, pieprz
natka pietruszki

Krupnik na żeberkach - sposób wykonania:

Zdarzają się chłodne dni, kiedy mamy ochotę na ciepłą i pożywną zupę.
Cebulę kroimy na pół, warzywa obieramy kroimy w kostkę. Kaszę płuczemy na sitku.
Warzywa (marchewkę, cebulę, pietruszkę i selera) wrzucamy do rondelka, zalewamy je wodą (1,5 lita), gotujemy a gdy woda zawrze wrzucamy opłukane wcześniej żeberka. Dodajemy liść laurowy i ziele angielski. Wrzucamy tez opłukaną kaszę.
Gotujemy 40 minut po czym dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy kolejne 20 minut. Na koniec przyprawiamy oraz posypujemy natką pietruszki.
Do zupy można dodać 2 suszone grzybki, namoczone wcześniej na około 30 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-20 21:42 Wspaniałe przepisy !
Krupnik na żeberkach - niebo w gębie ! Polecam i zachęcam . Smacznego ! Jurek


kulinarne przepisy Dodaj komentarz