Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Krupnik na żeberkach

Czas 75 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Krupnik na żeberkach - składniki:

100 g kaszy perłowej
250 g chudych żeberek
włoszczyzna: 2 marchewki, kawałek selera, cebula, pietruszka
250 g ziemniaków
liść laurowy ziele angielskie
sól, pieprz
natka pietruszki

Krupnik na żeberkach - sposób wykonania:

Krupnik na żeberkachZdarzają się chłodne dni, kiedy mamy ochotę na ciepłą i pożywną zupę.
Cebulę kroimy na pół, warzywa obieramy kroimy w kostkę. Kaszę płuczemy na sitku.
Warzywa (marchewkę, cebulę, pietruszkę i selera) wrzucamy do rondelka, zalewamy je wodą (1,5 lita), gotujemy a gdy woda zawrze wrzucamy opłukane wcześniej żeberka. Dodajemy liść laurowy i ziele angielski. Wrzucamy tez opłukaną kaszę.
Gotujemy 40 minut po czym dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy kolejne 20 minut. Na koniec przyprawiamy oraz posypujemy natką pietruszki.
Do zupy można dodać 2 suszone grzybki, namoczone wcześniej na około 30 minut.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 15-03-11 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-20 21:42 Wspaniałe przepisy !
Krupnik na żeberkach - niebo w gębie ! Polecam i zachęcam . Smacznego ! Jurek


komentarze Dodaj komentarz