Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czas 75 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Krupnik na żeberkach - składniki:

100 g kaszy perłowej
250 g chudych żeberek
włoszczyzna: 2 marchewki, kawałek selera, cebula, pietruszka
250 g ziemniaków
liść laurowy ziele angielskie
sól, pieprz
natka pietruszki

Krupnik na żeberkach - sposób wykonania:

Zdarzają się chłodne dni, kiedy mamy ochotę na ciepłą i pożywną zupę.
Cebulę kroimy na pół, warzywa obieramy kroimy w kostkę. Kaszę płuczemy na sitku.
Warzywa (marchewkę, cebulę, pietruszkę i selera) wrzucamy do rondelka, zalewamy je wodą (1,5 lita), gotujemy a gdy woda zawrze wrzucamy opłukane wcześniej żeberka. Dodajemy liść laurowy i ziele angielski. Wrzucamy tez opłukaną kaszę.
Gotujemy 40 minut po czym dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy kolejne 20 minut. Na koniec przyprawiamy oraz posypujemy natką pietruszki.
Do zupy można dodać 2 suszone grzybki, namoczone wcześniej na około 30 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-20 21:42 Wspaniałe przepisy !
Krupnik na żeberkach - niebo w gębie ! Polecam i zachęcam . Smacznego ! Jurek


kulinarne przepisy Dodaj komentarz