Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Ciasta

Makowiec z jabłkami

Czas 35 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

40 dag maku
9 jajek
olejek rumowy
25 dag masła
9 czubatych łyżek kaszy manny
1 kg jabłek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
40 dag cukru pudru
garść rodzynek

Makowiec z jabłkami - sposób wykonania:

Pyszny makowic z jabłkami, dzięki dodatkowi tych owoców rozpływa się w ustach i jest idealnie wilgotne.
Mak mielimy dwukrotnie, żółtka oddzielamy od białek z białek ubijamy pianę, jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Masło ucieramy an puch, dodajemy cukier i żółtka, ucieramy aż do połączenia składników. Następnie dodajemy mak, jabłka i kasze manną, proszek do pieczenia oraz rodzynki (sparzone i dokładnie osączone) - mieszamy dokładnie, na koniec dodajemy ubitą z białek pianę, mieszamy delikatnie. Ciasto wykładamy do blachy wysmarowanej masłem, pieczemy 60 minut w 180 stopniach C.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 13-08-11| Czytano: 9508 razy |komentarz [0]
Makowiec z jabłkami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz