Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Mandarynkowiec

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

3 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
szklanka cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
3/4 szklanki oleju
4 jajka
7 mandarynek
polewa czekoladowa
posiekane migdały

Mandarynkowiec - sposób wykonania:

Mandarynki (całe, ze skórką) zalewamy wodą i gotujemy, 40 minut od momentu gdy woda zawrze, odcedzamy i miksujemy na mus.
Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy pozostałe składniki w tym 1,5 szklanki musu mandarynkowego, wszystkie składniki miksujemy na gładką masę.
Ciasto przelewamy do foremki 38x26, pieczmy 45 minut w 180 stopniach C.
Po wystudzeniu dekorujemy polewą czekoladową i posiekanymi migdałami.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 21-04-12| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz