Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:) posiłkuję się też słoikami SEKO. Naprawdę pyszne...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wielkanocne

Czas 55 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Mazurek z bakaliami - składniki:

ciasto:
200 g mąki pszennej
4 jajka
150 g cukru pudru
150 g masła
krem:
250 g masła
100 g cukru pudru
20 g kakao
3 jajka
gotowa polewa czekoladowa
200 g orzechy, rodzynki (alkohol do ich namoczenia), skórka kandyzowana (pomarańczowa)
gotowa polewa czekoladowa

Mazurek z bakaliami - sposób wykonania:

Bardzo smaczny mazurek, przepis jest niezwykle prosty a ciasto wyśmienite.
Na co najmniej 3 godziny wcześniej należy wyjąć masło z lodówki. Następnie ucieramy je z cukrem, gdy utrze się na puch dodajemy jajka i mąkę, mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 części, każdą pieczemy oddzielnie w 180 stopniach C aż się ze złoci.
Jajka ubijamy na parze, dodajemy cukier, mieszamy. Ciepłe masło ucieramy z jajkami, dodajemy kakao, do masy dodajemy posiekane bakalie (część zostawiamy do dekoracji) i rodzynki (wcześniej namoczone na noc w rumie). Kremem przekładamy upieczone i przestudzone placki, na wierzch wylewamy gotową polewę czekoladową.
Dekorujemy bakaliami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz