Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wielkanocne

Czas 55 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Mazurek z bakaliami - składniki:

ciasto:
200 g mąki pszennej
4 jajka
150 g cukru pudru
150 g masła
krem:
250 g masła
100 g cukru pudru
20 g kakao
3 jajka
gotowa polewa czekoladowa
200 g orzechy, rodzynki (alkohol do ich namoczenia), skórka kandyzowana (pomarańczowa)
gotowa polewa czekoladowa

Mazurek z bakaliami - sposób wykonania:

Bardzo smaczny mazurek, przepis jest niezwykle prosty a ciasto wyśmienite.
Na co najmniej 3 godziny wcześniej należy wyjąć masło z lodówki. Następnie ucieramy je z cukrem, gdy utrze się na puch dodajemy jajka i mąkę, mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 części, każdą pieczemy oddzielnie w 180 stopniach C aż się ze złoci.
Jajka ubijamy na parze, dodajemy cukier, mieszamy. Ciepłe masło ucieramy z jajkami, dodajemy kakao, do masy dodajemy posiekane bakalie (część zostawiamy do dekoracji) i rodzynki (wcześniej namoczone na noc w rumie). Kremem przekładamy upieczone i przestudzone placki, na wierzch wylewamy gotową polewę czekoladową.
Dekorujemy bakaliami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz