Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wielkanocne

Czas 55 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Mazurek z bakaliami - składniki:

ciasto:
200 g mąki pszennej
4 jajka
150 g cukru pudru
150 g masła
krem:
250 g masła
100 g cukru pudru
20 g kakao
3 jajka
gotowa polewa czekoladowa
200 g orzechy, rodzynki (alkohol do ich namoczenia), skórka kandyzowana (pomarańczowa)
gotowa polewa czekoladowa

Mazurek z bakaliami - sposób wykonania:

Bardzo smaczny mazurek, przepis jest niezwykle prosty a ciasto wyśmienite.
Na co najmniej 3 godziny wcześniej należy wyjąć masło z lodówki. Następnie ucieramy je z cukrem, gdy utrze się na puch dodajemy jajka i mąkę, mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 części, każdą pieczemy oddzielnie w 180 stopniach C aż się ze złoci.
Jajka ubijamy na parze, dodajemy cukier, mieszamy. Ciepłe masło ucieramy z jajkami, dodajemy kakao, do masy dodajemy posiekane bakalie (część zostawiamy do dekoracji) i rodzynki (wcześniej namoczone na noc w rumie). Kremem przekładamy upieczone i przestudzone placki, na wierzch wylewamy gotową polewę czekoladową.
Dekorujemy bakaliami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz