Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Desery >> Naleśniki

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Naleśniki z mięsem - składniki:

Ciasto naleśnikowe:
2 szklanki mąki
2 jajka
szklanka mleka
szklanka wody mineralnej
2 łyżki oleju
szczypta soli
Ciasto można przyrządzić jako pierwsze, dobrze, żeby przed smażeniem postało pół godziny.

Farsz:
30 dag mięsa wieprzowego np.szynka lub łopatka
Vegeta
1 cebula
sól, pieprz
olej
przyprawa do mięsa mielonego

Naleśniki z mięsem - sposób wykonania:

Składniki na ciasto miksujemy ze sobą, odstawiamy na 30 minut, po czym za pomocą chochelki nalewamy na rozgrzana patelnie niezbyt grube naleśniki. Smażymy z obu stron. Patelnię wystarczy wysmarować olejem za pomocą pędzelka (lub ręcznika papierowego).
Mięso myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy z dodatkiem Vegety do miękkości. Ja zawsze przygotowuje w ten sposób większą ilość mięsa, które po ugotowaniu mielę i zamrażam, to znacznie skraca czas przygotowania obiadu.
Tak więc gdy mięso jest miękkie odcedzamy je i mielimy w maszynce do mięsa.
Cebulkę kroimy w kostkę, rumienimy na oleju, dodajemy zmielone mięso, doprawiamy do smaku, mieszamy. Farsz jest gotowy natychmiast po przemieszaniu z cebulką ponieważ mięso było wcześniej gotowane.
Na gotowy naleśnik nakładamy łyżkę farszu, zwijamy. Naleśniki obsmażamy na rozgrzanym oleju. Naleśniki możemy tez obtoczyć w jajku i bułce tartej, wyjdą smakowite mięsne krokiety u?miech. Polecam taki obiadek, naleśniki są pyszne. Można je jeść polane keczupem.
  • Currently 4.50/5

4.5/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz