Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Desery >> Naleśniki

Naleśniki z mięsem

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Naleśniki z mięsem - składniki:

Ciasto naleśnikowe:
2 szklanki mąki
2 jajka
szklanka mleka
szklanka wody mineralnej
2 łyżki oleju
szczypta soli
Ciasto można przyrządzić jako pierwsze, dobrze, żeby przed smażeniem postało pół godziny.

Farsz:
30 dag mięsa wieprzowego np.szynka lub łopatka
Vegeta
1 cebula
sól, pieprz
olej
przyprawa do mięsa mielonego

Naleśniki z mięsem - sposób wykonania:

Naleśniki z mięsemSkładniki na ciasto miksujemy ze sobą, odstawiamy na 30 minut, po czym za pomocą chochelki nalewamy na rozgrzana patelnie niezbyt grube naleśniki. Smażymy z obu stron. Patelnię wystarczy wysmarować olejem za pomocą pędzelka (lub ręcznika papierowego).
Mięso myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy z dodatkiem Vegety do miękkości. Ja zawsze przygotowuje w ten sposób większą ilość mięsa, które po ugotowaniu mielę i zamrażam, to znacznie skraca czas przygotowania obiadu.
Tak więc gdy mięso jest miękkie odcedzamy je i mielimy w maszynce do mięsa.
Cebulkę kroimy w kostkę, rumienimy na oleju, dodajemy zmielone mięso, doprawiamy do smaku, mieszamy. Farsz jest gotowy natychmiast po przemieszaniu z cebulką ponieważ mięso było wcześniej gotowane.
Na gotowy naleśnik nakładamy łyżkę farszu, zwijamy. Naleśniki obsmażamy na rozgrzanym oleju. Naleśniki możemy tez obtoczyć w jajku i bułce tartej, wyjdą smakowite mięsne krokiety u?miech. Polecam taki obiadek, naleśniki są pyszne. Można je jeść polane keczupem.

  • Currently 4.50/5

4.5/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 17-01-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz