Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ryba po grecku Tytul
najlepsza ryba po grecku to usmażony filet z dorsza bez panierki(bez skórki rozpada się), dla wygody kupuję mrozona włos...
| 2014-04-24 15:22 |

Zupa gulaszowa zupa gulaszowa
Moje gratulacje, wołowina i 40 min, mięso wołowe potrzebuje czasu na przepyszny aromat, jak za duzo dodasz różnych różni...
| 2014-04-24 14:58 |

Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |






Strona główna >> Desery >> Naleśniki

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Naleśniki z mięsem - składniki:

Ciasto naleśnikowe:
2 szklanki mąki
2 jajka
szklanka mleka
szklanka wody mineralnej
2 łyżki oleju
szczypta soli
Ciasto można przyrządzić jako pierwsze, dobrze, żeby przed smażeniem postało pół godziny.

Farsz:
30 dag mięsa wieprzowego np.szynka lub łopatka
Vegeta
1 cebula
sól, pieprz
olej
przyprawa do mięsa mielonego

Naleśniki z mięsem - sposób wykonania:

Składniki na ciasto miksujemy ze sobą, odstawiamy na 30 minut, po czym za pomocą chochelki nalewamy na rozgrzana patelnie niezbyt grube naleśniki. Smażymy z obu stron. Patelnię wystarczy wysmarować olejem za pomocą pędzelka (lub ręcznika papierowego).
Mięso myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy z dodatkiem Vegety do miękkości. Ja zawsze przygotowuje w ten sposób większą ilość mięsa, które po ugotowaniu mielę i zamrażam, to znacznie skraca czas przygotowania obiadu.
Tak więc gdy mięso jest miękkie odcedzamy je i mielimy w maszynce do mięsa.
Cebulkę kroimy w kostkę, rumienimy na oleju, dodajemy zmielone mięso, doprawiamy do smaku, mieszamy. Farsz jest gotowy natychmiast po przemieszaniu z cebulką ponieważ mięso było wcześniej gotowane.
Na gotowy naleśnik nakładamy łyżkę farszu, zwijamy. Naleśniki obsmażamy na rozgrzanym oleju. Naleśniki możemy tez obtoczyć w jajku i bułce tartej, wyjdą smakowite mięsne krokiety u?miech. Polecam taki obiadek, naleśniki są pyszne. Można je jeść polane keczupem.
  • Currently 4.50/5

4.5/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz