Strona główna >> Desery >> Naleśniki

Naleśniki z mięsem

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

Ciasto naleśnikowe:
2 szklanki mąki
2 jajka
szklanka mleka
szklanka wody mineralnej
2 łyżki oleju
szczypta soli
Ciasto można przyrządzić jako pierwsze, dobrze, żeby przed smażeniem postało pół godziny.

Farsz:
30 dag mięsa wieprzowego np.szynka lub łopatka
Vegeta
1 cebula
sól, pieprz
olej
przyprawa do mięsa mielonego

Naleśniki z mięsem - sposób wykonania:

Składniki na ciasto miksujemy ze sobą, odstawiamy na 30 minut, po czym za pomocą chochelki nalewamy na rozgrzana patelnie niezbyt grube naleśniki. Smażymy z obu stron. Patelnię wystarczy wysmarować olejem za pomocą pędzelka (lub ręcznika papierowego).
Mięso myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy z dodatkiem Vegety do miękkości. Ja zawsze przygotowuje w ten sposób większą ilość mięsa, które po ugotowaniu mielę i zamrażam, to znacznie skraca czas przygotowania obiadu.
Tak więc gdy mięso jest miękkie odcedzamy je i mielimy w maszynce do mięsa.
Cebulkę kroimy w kostkę, rumienimy na oleju, dodajemy zmielone mięso, doprawiamy do smaku, mieszamy. Farsz jest gotowy natychmiast po przemieszaniu z cebulką ponieważ mięso było wcześniej gotowane.
Na gotowy naleśnik nakładamy łyżkę farszu, zwijamy. Naleśniki obsmażamy na rozgrzanym oleju. Naleśniki możemy tez obtoczyć w jajku i bułce tartej, wyjdą smakowite mięsne krokiety :-). Polecam taki obiadek, naleśniki są pyszne. Można je jeść polane keczupem.


Prześlij przepis

asieńka | 17-01-11 | Czytano: 69059 razy | komentarzy [0]
Naleśniki z mięsem komentarz



Opinie i komentarze na temat Naleśniki z mięsem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Naleśniki z mięsem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje