Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Desery >> Naleśniki

Naleśniki z pieczarkami

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Naleśniki z pieczarkami - składniki:

70 dag pieczarek
3 średnie cebule
opakowanie sera pleśniowego
przyprawy : sól, pieprz
bułka tarta
surowe ciasto do naleśników

Ciasto na naleśniki podane przy naleśnikach chińskich u?miech

Naleśniki z pieczarkami - sposób wykonania:

Naleśniki z pieczarkamiNa wstępie należy pamiętać o zostawieniu odrobiny surowego ciasta od smażenia naleśników, będzie potrzebny do panierki.

Pieczarki obieramy myjemy, kroimy na cienkie plasterki ( niezbyt cienkie, gdyż po usmażeniu, gdy odejdzie z nich woda niewiele co nam zostanie), cebule kroimy w kostkę szklimy na oleju, dodajemy pieczarki, dobrze doprawiamy (pieczarki są z natury troszkę "jałowe" w smaku), smażymy aż do odparowania nadmiaru wody.

Farsz wykładamy na środek naleśnika, kładziemy po plasterku sera pleśniowego.
Zawijamy naleśnik w "kostkę", obtaczamy w cieście a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju aż uzyska rumiany kolor.
Po usmażeniu można podawać z keczupem.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 29-04-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz