Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Desery >> Naleśniki

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Naleśniki z pieczarkami - składniki:

70 dag pieczarek
3 średnie cebule
opakowanie sera pleśniowego
przyprawy : sól, pieprz
bułka tarta
surowe ciasto do naleśników

Ciasto na naleśniki podane przy naleśnikach chińskich u?miech

Naleśniki z pieczarkami - sposób wykonania:

Na wstępie należy pamiętać o zostawieniu odrobiny surowego ciasta od smażenia naleśników, będzie potrzebny do panierki.

Pieczarki obieramy myjemy, kroimy na cienkie plasterki ( niezbyt cienkie, gdyż po usmażeniu, gdy odejdzie z nich woda niewiele co nam zostanie), cebule kroimy w kostkę szklimy na oleju, dodajemy pieczarki, dobrze doprawiamy (pieczarki są z natury troszkę "jałowe" w smaku), smażymy aż do odparowania nadmiaru wody.

Farsz wykładamy na środek naleśnika, kładziemy po plasterku sera pleśniowego.
Zawijamy naleśnik w "kostkę", obtaczamy w cieście a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju aż uzyska rumiany kolor.
Po usmażeniu można podawać z keczupem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz