Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |

Prosty przepis na gofry Tytul
po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?...
| 2014-04-05 22:17 |






Strona główna >> Desery >> Naleśniki

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Naleśniki z pieczarkami - składniki:

70 dag pieczarek
3 średnie cebule
opakowanie sera pleśniowego
przyprawy : sól, pieprz
bułka tarta
surowe ciasto do naleśników

Ciasto na naleśniki podane przy naleśnikach chińskich u?miech

Naleśniki z pieczarkami - sposób wykonania:

Na wstępie należy pamiętać o zostawieniu odrobiny surowego ciasta od smażenia naleśników, będzie potrzebny do panierki.

Pieczarki obieramy myjemy, kroimy na cienkie plasterki ( niezbyt cienkie, gdyż po usmażeniu, gdy odejdzie z nich woda niewiele co nam zostanie), cebule kroimy w kostkę szklimy na oleju, dodajemy pieczarki, dobrze doprawiamy (pieczarki są z natury troszkę "jałowe" w smaku), smażymy aż do odparowania nadmiaru wody.

Farsz wykładamy na środek naleśnika, kładziemy po plasterku sera pleśniowego.
Zawijamy naleśnik w "kostkę", obtaczamy w cieście a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju aż uzyska rumiany kolor.
Po usmażeniu można podawać z keczupem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz