Strona główna >> Desery >> Naleśniki

Naleśniki z pieczarkami

Czas 25 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

70 dag pieczarek
3 średnie cebule
opakowanie sera pleśniowego
przyprawy : sól, pieprz
bułka tarta
surowe ciasto do naleśników

Ciasto na naleśniki podane przy naleśnikach chińskich :)

Naleśniki z pieczarkami - sposób wykonania:

Na wstępie należy pamiętać o zostawieniu odrobiny surowego ciasta od smażenia naleśników, będzie potrzebny do panierki.

Pieczarki obieramy myjemy, kroimy na cienkie plasterki ( niezbyt cienkie, gdyż po usmażeniu, gdy odejdzie z nich woda niewiele co nam zostanie), cebule kroimy w kostkę szklimy na oleju, dodajemy pieczarki, dobrze doprawiamy (pieczarki są z natury troszkę "jałowe" w smaku), smażymy aż do odparowania nadmiaru wody.

Farsz wykładamy na środek naleśnika, kładziemy po plasterku sera pleśniowego.
Zawijamy naleśnik w "kostkę", obtaczamy w cieście a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju aż uzyska rumiany kolor.
Po usmażeniu można podawać z keczupem.


Prześlij przepis

mewa80 | 29-04-10 | Czytano: 25529 razy | komentarzy [0]
Naleśniki z pieczarkami komentarz



Opinie i komentarze na temat Naleśniki z pieczarkami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Naleśniki z pieczarkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje