Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Desery >> Naleśniki

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Naleśniki z serem na słodko - składniki:

Ciasto na naleśniki:
2 szklanki mąki
2 jajka
szklanka mleka
1 szklanka wody mineralnej
2 łyżki oleju
szczypta soli
(odstawiamy na 30 minut)

0,5 kg białego sera
2 żółtka
5 łyżek śmietany
garść rodzynek (lub więcej - wedle gustu)
4 łyżki cukru
opakowanie cukru wanilinowego

dodatki:
jogurt owocowy do polania

Naleśniki z serem na słodko - sposób wykonania:

Przygotowujemy ciasto : roztrzepujemy jajko z mlekiem, dodajemy mąkę, cukier i wodę mineralną oraz olej, smażymy naleśniki.
W osobnej misce mikserem mieszamy biały ser z cukrem, cukrem wanilinowym, żółtkami i śmietaną, musimy otrzymać gęstą puszysta masę.

Rodzynki sparzamy gorącą wodą, odsączamy i dodajemy do masy.
Gotowe naleśniki smarujemy nadzieniem i składamy w kwadrat, można je dodatkowo leciutko obsmażyć na rozgrzanym oleju.

Podawać na ciepło polane np. jogurtem owocowym. Smacznego!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-12 14:32 Weronika
jaka śmietana? 30? Właśnie robię! u?miech apetyczny przepis, pewnie bedą też apetyczne u?miech pozdrawiam!!


kulinarne przepisy Dodaj komentarz