Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Naleśniki

Naleśniki ze szpinakiem

Czas 20 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

ok pół kilo szpinaku
ok pół szklanki śmietany
sól i pieprz
200g serka topionego
2 jaja

Naleśniki ze szpinakiem - sposób wykonania:

Pozwolicie, że nie będę już podawać przepisu na ciasto naleśnikowe bo można znaleźć je wszędzie i każdy robi je jak woli.

Co do szpinaku to:
wrzucamy mrożony szpinak (pół kilo) do garnka podgotowujemy aż się rozmrozi, dodajemy ok pół szklanki śmietany i 200g serka topionego. Trochę soli i pieprzu do smaku. Na sam koniec wbijamy dwa jajka i mieszamy.
Nadziewamy naleśniki szpinakiem i podsmażamy z dwóch stron na oleju. Smacznego.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 23-09-10| Czytano: 14491 razy |komentarz [0]
Naleśniki ze szpinakiem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz