Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
wspaniala to malo powiedziane.jest super....
| 2014-05-21 22:42 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Naleśniki ze szpinakiem - składniki:

2 szklanki mąki
szklanka mleka
szklanka wody
4 jajka
pół łyżeczki soli
olej do smażenia

nadzienie:
40 dag mrożonego szpinaku
20 dag fety
4 ząbki czosnku
łyżka masła
sól, pieprz

sos beszamelowy:
łyżka masła
łyżka mąki
2 szklanki mleka
15 dag sera żółtego
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz

Naleśniki ze szpinakiem - sposób wykonania:

Przepis na naleśniki ze szpinakiem i serem feta z programu Ewa Gotuje. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy sól i mąkę, mieszamy, dodajemy na przemian wodę i mleko. Miksujemy do momentu aż ciasto uzyska gładką konsystencję ciasta naleśnikowego (w razie konieczności dodajemy nieco więcej wody). Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie dodajemy odrobinę wody i odstawiamy na kolejne kilka minut. Smażymy cienkie placki na wysmarowanej tłuszczem patelni.
Nadzienie: masło roztapiamy na patelni, dodajemy posiekany czosnek a gdy ten się zrumieni wrzucamy szpinak, dusimy aż farsz stanie się gęsty i odparuje nadmiar wody. Wkruszamy ser feta i mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Farszem smarujemy gotowe naleśniki, zwijamy jak krokiety, układamy w naczyniu żaroodpornym.
Sos: mało roztapiamy na patelni, wsypujemy mąkę, chwilkę zasmażamy po czym wlewamy mleko i gotujemy. Na koniec sos doprawiamy gałką, sola i pieprzem, mieszamy z serem i wylewamy na naleśniki. Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach C (górne grzanie).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz