Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Naleśniki ze szpinakiem - składniki:

2 szklanki mąki
szklanka mleka
szklanka wody
4 jajka
pół łyżeczki soli
olej do smażenia

nadzienie:
40 dag mrożonego szpinaku
20 dag fety
4 ząbki czosnku
łyżka masła
sól, pieprz

sos beszamelowy:
łyżka masła
łyżka mąki
2 szklanki mleka
15 dag sera żółtego
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz

Naleśniki ze szpinakiem - sposób wykonania:

Przepis na naleśniki ze szpinakiem i serem feta z programu Ewa Gotuje. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy sól i mąkę, mieszamy, dodajemy na przemian wodę i mleko. Miksujemy do momentu aż ciasto uzyska gładką konsystencję ciasta naleśnikowego (w razie konieczności dodajemy nieco więcej wody). Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie dodajemy odrobinę wody i odstawiamy na kolejne kilka minut. Smażymy cienkie placki na wysmarowanej tłuszczem patelni.
Nadzienie: masło roztapiamy na patelni, dodajemy posiekany czosnek a gdy ten się zrumieni wrzucamy szpinak, dusimy aż farsz stanie się gęsty i odparuje nadmiar wody. Wkruszamy ser feta i mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Farszem smarujemy gotowe naleśniki, zwijamy jak krokiety, układamy w naczyniu żaroodpornym.
Sos: mało roztapiamy na patelni, wsypujemy mąkę, chwilkę zasmażamy po czym wlewamy mleko i gotujemy. Na koniec sos doprawiamy gałką, sola i pieprzem, mieszamy z serem i wylewamy na naleśniki. Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach C (górne grzanie).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz