Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto jabłkowo budyniowe :)
Cieszę się że smakowało. Też tak uważam, że ciasto jak w lodówce poleży nabiera intensywniejszego smaku....
| 2014-10-29 9:52 |

Ciasto jabłkowo budyniowe ciasto jabłkowo-budyniowe
Piekłam ciasto z ww. przpisu. Wszystkie proporcje są ok. Ciasto przpyszne. Zostawiłam kawałek w lodówce, żeby sprawdzić ...
| 2014-10-28 20:13 |

Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Naleśniki ze szpinakiem - składniki:

2 szklanki mąki
szklanka mleka
szklanka wody
4 jajka
pół łyżeczki soli
olej do smażenia

nadzienie:
40 dag mrożonego szpinaku
20 dag fety
4 ząbki czosnku
łyżka masła
sól, pieprz

sos beszamelowy:
łyżka masła
łyżka mąki
2 szklanki mleka
15 dag sera żółtego
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz

Naleśniki ze szpinakiem - sposób wykonania:

Przepis na naleśniki ze szpinakiem i serem feta z programu Ewa Gotuje. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy sól i mąkę, mieszamy, dodajemy na przemian wodę i mleko. Miksujemy do momentu aż ciasto uzyska gładką konsystencję ciasta naleśnikowego (w razie konieczności dodajemy nieco więcej wody). Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie dodajemy odrobinę wody i odstawiamy na kolejne kilka minut. Smażymy cienkie placki na wysmarowanej tłuszczem patelni.
Nadzienie: masło roztapiamy na patelni, dodajemy posiekany czosnek a gdy ten się zrumieni wrzucamy szpinak, dusimy aż farsz stanie się gęsty i odparuje nadmiar wody. Wkruszamy ser feta i mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Farszem smarujemy gotowe naleśniki, zwijamy jak krokiety, układamy w naczyniu żaroodpornym.
Sos: mało roztapiamy na patelni, wsypujemy mąkę, chwilkę zasmażamy po czym wlewamy mleko i gotujemy. Na koniec sos doprawiamy gałką, sola i pieprzem, mieszamy z serem i wylewamy na naleśniki. Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach C (górne grzanie).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz