Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Naleśniki ze szpinakiem

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Naleśniki ze szpinakiem - składniki:

2 szklanki mąki
szklanka mleka
szklanka wody
4 jajka
pół łyżeczki soli
olej do smażenia

nadzienie:
40 dag mrożonego szpinaku
20 dag fety
4 ząbki czosnku
łyżka masła
sól, pieprz

sos beszamelowy:
łyżka masła
łyżka mąki
2 szklanki mleka
15 dag sera żółtego
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz

Naleśniki ze szpinakiem - sposób wykonania:

Naleśniki ze szpinakiemPrzepis na naleśniki ze szpinakiem i serem feta z programu Ewa Gotuje. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy sól i mąkę, mieszamy, dodajemy na przemian wodę i mleko. Miksujemy do momentu aż ciasto uzyska gładką konsystencję ciasta naleśnikowego (w razie konieczności dodajemy nieco więcej wody). Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie dodajemy odrobinę wody i odstawiamy na kolejne kilka minut. Smażymy cienkie placki na wysmarowanej tłuszczem patelni.
Nadzienie: masło roztapiamy na patelni, dodajemy posiekany czosnek a gdy ten się zrumieni wrzucamy szpinak, dusimy aż farsz stanie się gęsty i odparuje nadmiar wody. Wkruszamy ser feta i mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Farszem smarujemy gotowe naleśniki, zwijamy jak krokiety, układamy w naczyniu żaroodpornym.
Sos: mało roztapiamy na patelni, wsypujemy mąkę, chwilkę zasmażamy po czym wlewamy mleko i gotujemy. Na koniec sos doprawiamy gałką, sola i pieprzem, mieszamy z serem i wylewamy na naleśniki. Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach C (górne grzanie).

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 07-05-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz