Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Ciasta

Orzechowa polewa na ciasto

Czas 30 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

pół kostki masła
3/4 szklanki cukru
puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
20 dag orzechów włoskich

Orzechowa polewa na ciasto - sposób wykonania:

Masło roztapiamy, wlewamy mleko skondensowane, dodajemy posiekane orzechy, następnie gotujemy 15 minut na małym ogniu aż zgęstnieje. Ciepłą polewą smarujemy ciasto, odstawiamy do wystygnięcia.
Polewę możemy stosować na różne ciasta, jako urozmaicenie od polewy czekoladowej. Ja robiłam z tego przepisu polewę na piernik.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 03-01-11| Czytano: 7738 razy |komentarz [0]
Orzechowa polewa na ciasto komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz