Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Czas 65 minut Porcji 10 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Paszteciki drożdżowe z mięsem - składniki:

0,5 kg mąki
5 dag drożdży
1/4 szklanki mleka
łyżeczka cukru
1 kostki margaryny
szczypta soli
1 jajko

1 jajko do posmarowania
ewentualnie kminek do posypania

Farsz:
600 g mięsa od szynki albo łopatki
jajko
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju
sól, pieprz, majeranek

Paszteciki drożdżowe z mięsem - sposób wykonania:

Na drożdże wysypać cukier, dodać kilka łyżek mąki i mleko. Odstawić w ciepłe miejsce, gdy zaczyn ruszy, dodajemy pozostałe składniki w tym roztopione i przestudzone ciasto, odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut, do momentu aż ciasto podwoi swoją objętość.

Farsz warto przyrządzić dużo wcześniej, gdyż mięso wymaga gotowania. Tak więc mięso myjemy, kroimy na mniejsze porcje i gotujemy do miękkości. Następnie mielimy (można dwukrotnie). Cebulę szklimy na oleju, dodajemy mięso, farsz doprawiamy do smaku.
Ciasto odrywamy wałkujemy na kształt koła/okręgu wielkości dużego talerza. Na brzeg nakładamy farsz, zwijamy w rulon. Rulon kroimy na dowolne części (wielkości). Czynność powtarzamy aż do wyczerpania ciasta. Paszteciki najpierw (w trakcie robienia) układamy na podsypanej mąką stolnicy a potem na wysmarowanej blaszce, pieczemy na rumiano
w 180 stopniach C. Przed pieczeniem smarujemy je jajkiem i posypujemy np.kminkiem lub sezamem (niekoniecznie).
  • Currently 4.00/5

4.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz