Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Pieczarki faszerowane

Czas 25 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

6 dużych pieczarek
30 dag sera żółtego
30 dag szynki
papryka czerwona
duża cebula
łyżka drobno posiekanej bazylii
łyżka drobno posiekanej pietruszki
4 łyżki oleju
sól, pieprz

Pieczarki faszerowane - sposób wykonania:

Pieczarki obieramy, odcinamy trzonki, kapelusze lekko wydrążamy.
Szynkę, cebule i paprykę oraz trzonki pieczarek drobno kroimy.
Z oleju, bazylii i pietruszki oraz soli i pieprzu robimy sos, pieczarki wypełniamy nadzieniem, polewamy sosem i posypujemy żółtym serem startym na drobnych oczkach.
Zawijamy w folię i grillujemy 20 minut lub zapiekamy 15 w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.


Prześlij przepis

mewa80 | 07-06-10 | Czytano: 18074 razy | komentarzy [0]
Pieczarki faszerowane komentarz



Opinie i komentarze na temat Pieczarki faszerowane kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pieczarki faszerowane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje