Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania mączne >> Pierogi

Pierogi leniwe

Składniki:

kostka twarogu
2 żółtka
2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki ziemniaków ugotowanych
sól

Pierogi leniwe - sposób wykonania:

Ziemniaki i twaróg przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy żółtka i mąkę zagniatamy wszystko razem, do uzyskania jednolitej masy. Gdy ciasto będzie kleić się do dłoni należy dodać odrobinę mąki. Formujemy z ciasta wałek i w odstępach co 2 cm kroimy ciasto. Do wrzącej i osolonej wody dodajemy 2 łyżeczki tłuszczu np oleju. Gotujemy około 15 min. Można podać je z roztopionym masłem a po wierzchu posypać cukrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 15-12-08| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz