Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Polędwiczki wieprzowe z makaronem

Czas 60 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

słoiczek czosnku w oleju z ziołami
polędwiczki wieprzowe
garść suszonych warzyw

1 cebula
suszona włoszczyzna
120 g szybki gotowanej
200 g zielonego groszku
1 opakowanie makaronu drobnego np.muszelki
rosół z kury
100 g suszonych pomidorów
parmezan
bazylia, natka pietruszki

Polędwiczki wieprzowe z makaronem - sposób wykonania:

Przepis z programu Między Kuchnią a Salonem. Bardzo mi przypadł do gustu więc może komuś się przyda.
Polędwiczki kroimy w plastry 5 cm, następnie marynujemy w podgrzanym czosnku w ziołach oraz suszonych warzywach, przez około 10 minut. Następnie każdy plaster smażymy z obu stron, po czym wstawiamy do piekarnika i pieczemy aż mięso będzie miękkie.
Na oliwie smażymy pokrojoną cebulkę oraz suszoną włoszczyznę. Następnie dodajemy czosnek w oliwie z ziołami oraz pokrojoną szynkę i groszek. Następnie dodajemy rozpuszczoną w wodzie kostkę rosołową (bulion) i wsypujemy makaron, gotujemy do momentu aż makaron będzie al de (ciągle mieszając przez 8 minut), w razie potrzeby bulion możemy uzupełniać. Podajemy z pokrojonymi suszonymi pomidorami, parmezanem oraz bazylią i natką pietruszki.
Smacznego!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 15-02-11| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz