Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Czas 60 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Polędwiczki wieprzowe z makaronem - składniki:

słoiczek czosnku w oleju z ziołami
polędwiczki wieprzowe
garść suszonych warzyw

1 cebula
suszona włoszczyzna
120 g szybki gotowanej
200 g zielonego groszku
1 opakowanie makaronu drobnego np.muszelki
rosół z kury
100 g suszonych pomidorów
parmezan
bazylia, natka pietruszki

Polędwiczki wieprzowe z makaronem - sposób wykonania:

Przepis z programu Między Kuchnią a Salonem. Bardzo mi przypadł do gustu więc może komuś się przyda.
Polędwiczki kroimy w plastry 5 cm, następnie marynujemy w podgrzanym czosnku w ziołach oraz suszonych warzywach, przez około 10 minut. Następnie każdy plaster smażymy z obu stron, po czym wstawiamy do piekarnika i pieczemy aż mięso będzie miękkie.
Na oliwie smażymy pokrojoną cebulkę oraz suszoną włoszczyznę. Następnie dodajemy czosnek w oliwie z ziołami oraz pokrojoną szynkę i groszek. Następnie dodajemy rozpuszczoną w wodzie kostkę rosołową (bulion) i wsypujemy makaron, gotujemy do momentu aż makaron będzie al de (ciągle mieszając przez 8 minut), w razie potrzeby bulion możemy uzupełniać. Podajemy z pokrojonymi suszonymi pomidorami, parmezanem oraz bazylią i natką pietruszki.
Smacznego!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz