Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Polędwiczki wieprzowe z makaronem

Czas 60 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Polędwiczki wieprzowe z makaronem - składniki:

słoiczek czosnku w oleju z ziołami
polędwiczki wieprzowe
garść suszonych warzyw

1 cebula
suszona włoszczyzna
120 g szybki gotowanej
200 g zielonego groszku
1 opakowanie makaronu drobnego np.muszelki
rosół z kury
100 g suszonych pomidorów
parmezan
bazylia, natka pietruszki

Polędwiczki wieprzowe z makaronem - sposób wykonania:

Polędwiczki wieprzowe z makaronemPrzepis z programu Między Kuchnią a Salonem. Bardzo mi przypadł do gustu więc może komuś się przyda.
Polędwiczki kroimy w plastry 5 cm, następnie marynujemy w podgrzanym czosnku w ziołach oraz suszonych warzywach, przez około 10 minut. Następnie każdy plaster smażymy z obu stron, po czym wstawiamy do piekarnika i pieczemy aż mięso będzie miękkie.
Na oliwie smażymy pokrojoną cebulkę oraz suszoną włoszczyznę. Następnie dodajemy czosnek w oliwie z ziołami oraz pokrojoną szynkę i groszek. Następnie dodajemy rozpuszczoną w wodzie kostkę rosołową (bulion) i wsypujemy makaron, gotujemy do momentu aż makaron będzie al de (ciągle mieszając przez 8 minut), w razie potrzeby bulion możemy uzupełniać. Podajemy z pokrojonymi suszonymi pomidorami, parmezanem oraz bazylią i natką pietruszki.
Smacznego!

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 15-02-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz