Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Pomarańczowiec

Czas 40 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pomarańczowiec - składniki:

Ciasto:
3 i 0,5 szklanki mąki
25 dag margaryny
3 jajka
1 szklanka cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
skórka starta z 3 pomarańczy
Krem:
sok z 3 pomarańczy
0,5 szklanki cukru
2 żółtka
1 kisiel pomarańczowy
2 łyżki mąki ziemniaczanej

Pomarańczowiec - sposób wykonania:

PomarańczowiecDo mąki dodać miękką margarynę, jajka, cukier puder, proszek do pieczenia i skórkę otartą z 3 pomarańczy. Wszystko razem wymieszać i wyrobić ciasto. Podzielić je na trzy części i upiec osobno. Każdą część ułożyć na formie o wymiarach 25 na 36cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 12 minut w temperaturze 180 stopni. Do 0,5 litra wody wsypać cukier i razem zagotować. Z trzech pomarańczy wycisnąć sok i zmiksować z nim żółtka, kisiel w proszku i mąkę ziemniaczaną. Całość wlać do gotującej się wody z cukrem. Chwilę pogotować na małym ogniu. Gorącą masą połączyć ostudzone placki. Na wierzch można polać polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi
więcej na http://mojakuchnia-gugu.blogspot.com/

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

gugu | 16-12-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz