Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 35 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Prosty jabłecznik - składniki:

1 szklanki mąki tortowej
pół kostki masła
3 jajka
szklanka cukru pudru
pół szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 duże winne jabłka
szczypta cynamonu
tłuszcz do formy
cukier puder do oprószenia

Prosty jabłecznik - sposób wykonania:

Jabłka obieramy, kroimy na cieniutkie plasterki. Tłuszcz ucieramy z cukrem pudrem (robotem), Gdy składniki się połączą dodajemy po jednym jajku (ciągle ucierając), obie mąki wymieszane z
proszkiem do pieczenia. Wyrabiamy ciasto (jeśli jest zbyt gęste można dodać łyżkę śmietany).
Gdy ciasto jest jednolite wykładamy je do nasmarowanej tłuszczem blaszki, na wierzch układamy plasterki jabłek(ciasno), wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40 minut w 160 stopniach (gdy ciasto jest rumiane a boki lekko odstają od ścianek formy. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-24 20:07 Tytul
dobre placki wszystkie prubowałem i mi smakowały dobre znacie przepisy wszystkim smakowaly


kulinarne przepisy Dodaj komentarz