Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 35 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Prosty jabłecznik - składniki:

1 szklanki mąki tortowej
pół kostki masła
3 jajka
szklanka cukru pudru
pół szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 duże winne jabłka
szczypta cynamonu
tłuszcz do formy
cukier puder do oprószenia

Prosty jabłecznik - sposób wykonania:

Jabłka obieramy, kroimy na cieniutkie plasterki. Tłuszcz ucieramy z cukrem pudrem (robotem), Gdy składniki się połączą dodajemy po jednym jajku (ciągle ucierając), obie mąki wymieszane z
proszkiem do pieczenia. Wyrabiamy ciasto (jeśli jest zbyt gęste można dodać łyżkę śmietany).
Gdy ciasto jest jednolite wykładamy je do nasmarowanej tłuszczem blaszki, na wierzch układamy plasterki jabłek(ciasno), wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40 minut w 160 stopniach (gdy ciasto jest rumiane a boki lekko odstają od ścianek formy. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-24 20:07 Tytul
dobre placki wszystkie prubowałem i mi smakowały dobre znacie przepisy wszystkim smakowaly


kulinarne przepisy Dodaj komentarz