Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |

Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 35 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Prosty jabłecznik - składniki:

1 szklanki mąki tortowej
pół kostki masła
3 jajka
szklanka cukru pudru
pół szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 duże winne jabłka
szczypta cynamonu
tłuszcz do formy
cukier puder do oprószenia

Prosty jabłecznik - sposób wykonania:

Jabłka obieramy, kroimy na cieniutkie plasterki. Tłuszcz ucieramy z cukrem pudrem (robotem), Gdy składniki się połączą dodajemy po jednym jajku (ciągle ucierając), obie mąki wymieszane z
proszkiem do pieczenia. Wyrabiamy ciasto (jeśli jest zbyt gęste można dodać łyżkę śmietany).
Gdy ciasto jest jednolite wykładamy je do nasmarowanej tłuszczem blaszki, na wierzch układamy plasterki jabłek(ciasno), wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40 minut w 160 stopniach (gdy ciasto jest rumiane a boki lekko odstają od ścianek formy. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-24 20:07 Tytul
dobre placki wszystkie prubowałem i mi smakowały dobre znacie przepisy wszystkim smakowaly


kulinarne przepisy Dodaj komentarz