Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Z czosnkiem i przyprawami lepiej nie przesadzać. Nie każdy z domowników lubi za dużo czosnku. Ja np na kanapkę z kiełbas...
| 2015-03-26 15:28 |

ikonka Komentarz Tytul
Do kiełbasy lepiej dodac wiecej czosnku a nie 1 głowka na 7 kg miesa....
| 2015-03-26 9:54 |

ikonka Komentarz Temperatura pokojowa
Emilko, też się stosuję do tej zasady. Temperatura pokojowa zalecana jest także dla drzewa do palenia w kominku. Takie m...
| 2015-03-20 22:43 |

ikonka Komentarz Emilka
Kiedys gdzieś przeczytałam, że aby uniknąć zakalca w każdych ciastach typu babka należy uzywać produktów o temperaturze ...
| 2015-03-20 17:30 |

ikonka Komentarz Tytul
Tak już jest z przepisami w diecie Dukana. Zamienia się codzienne produkty na zastępcze i w efekcie nie są tak łądne jak...
| 2015-03-18 11:10 |

ikonka Komentarz Tytul
ciasteczka przepyszne,lecz mi wyszly za rzadkie.
Ciasto rozlalo sie na cala blache,tak ze musialam kroic na male ...
| 2015-03-16 17:54 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja zrobiłam naleśniki z tego przepisu i wyszły mi super...
| 2015-03-15 10:54 |

ikonka Komentarz Tytul
przepisy na tym blogu są rewelacja!!!!!
...
| 2015-03-10 13:55 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Prosty jabłecznik

Czas 35 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Prosty jabłecznik - składniki:

1 szklanki mąki tortowej
pół kostki masła
3 jajka
szklanka cukru pudru
pół szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 duże winne jabłka
szczypta cynamonu
tłuszcz do formy
cukier puder do oprószenia

Prosty jabłecznik - sposób wykonania:

Prosty jabłecznikJabłka obieramy, kroimy na cieniutkie plasterki. Tłuszcz ucieramy z cukrem pudrem (robotem), Gdy składniki się połączą dodajemy po jednym jajku (ciągle ucierając), obie mąki wymieszane z
proszkiem do pieczenia. Wyrabiamy ciasto (jeśli jest zbyt gęste można dodać łyżkę śmietany).
Gdy ciasto jest jednolite wykładamy je do nasmarowanej tłuszczem blaszki, na wierzch układamy plasterki jabłek(ciasno), wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40 minut w 160 stopniach (gdy ciasto jest rumiane a boki lekko odstają od ścianek formy. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 18-08-10 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-24 20:07 Tytul
dobre placki wszystkie prubowałem i mi smakowały dobre znacie przepisy wszystkim smakowaly


komentarze Dodaj komentarz