Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 35 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Prosty jabłecznik - składniki:

1 szklanki mąki tortowej
pół kostki masła
3 jajka
szklanka cukru pudru
pół szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 duże winne jabłka
szczypta cynamonu
tłuszcz do formy
cukier puder do oprószenia

Prosty jabłecznik - sposób wykonania:

Jabłka obieramy, kroimy na cieniutkie plasterki. Tłuszcz ucieramy z cukrem pudrem (robotem), Gdy składniki się połączą dodajemy po jednym jajku (ciągle ucierając), obie mąki wymieszane z
proszkiem do pieczenia. Wyrabiamy ciasto (jeśli jest zbyt gęste można dodać łyżkę śmietany).
Gdy ciasto jest jednolite wykładamy je do nasmarowanej tłuszczem blaszki, na wierzch układamy plasterki jabłek(ciasno), wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40 minut w 160 stopniach (gdy ciasto jest rumiane a boki lekko odstają od ścianek formy. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-24 20:07 Tytul
dobre placki wszystkie prubowałem i mi smakowały dobre znacie przepisy wszystkim smakowaly


kulinarne przepisy Dodaj komentarz