Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Przepis na gulasz - składniki:

1 kg łopatki lub szynki wieprzowej
3 duże cebule
przyprawy : pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy
pół papryki zielonej lub czerwonej
2 ząbki czosnku

Przepis na gulasz - sposób wykonania:

Mięso myjemy, kroimy w kostkę, obsmażamy na rozgrzanym oleju, gdy się zarumieni - obsmaży dokładnie z każdej strony przekładamy do garnka i zalewamy wodą, w takiej ilości by się przykryło. Dodajemy około 5 sztuk ziela angielskiego, czosnek posiekany, całość doprawiamy ulubionymi przyprawami oraz solimy i pieprzymy. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy do mięsa. Dusimy wszystko pod przykryciem aż mięso będzie mięciutkie (około 1,5-2h). Należy uzupełniać odparowującą wodę, gdy mięso zaczyna być miękkie można dodać paprykę.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz