Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Przepis na gulasz

Składniki:

1 kg łopatki lub szynki wieprzowej
3 duże cebule
przyprawy : pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy
pół papryki zielonej lub czerwonej
2 ząbki czosnku

Przepis na gulasz - sposób wykonania:

Mięso myjemy, kroimy w kostkę, obsmażamy na rozgrzanym oleju, gdy się zarumieni - obsmaży dokładnie z każdej strony przekładamy do garnka i zalewamy wodą, w takiej ilości by się przykryło. Dodajemy około 5 sztuk ziela angielskiego, czosnek posiekany, całość doprawiamy ulubionymi przyprawami oraz solimy i pieprzymy. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy do mięsa. Dusimy wszystko pod przykryciem aż mięso będzie mięciutkie (około 1,5-2h). Należy uzupełniać odparowującą wodę, gdy mięso zaczyna być miękkie można dodać paprykę.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 20-06-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz