Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |

Prosty przepis na gofry Tytul
po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?...
| 2014-04-05 22:17 |






Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Przepis na Lasagne - składniki:

12 płatów lasagne
400 g mięsa
2 cebule
200 g żółtego sera
oliwa
2 łyżki masła
ząbek czosnku
puszka pomidorów bez skóry
przyprawy : oregano, bazylia, pieprz, sól
sos beszamelowy ( przepis do znalezienia na stronie )

Przepis na Lasagne - sposób wykonania:

Cebulę i czosnek siekamy, smażymy na oliwie, wkładamy mięso i smażymy do zrumienienia, dodajemy pomidory z puszki, bazylię i oregano, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami. Dusimy pod przykryciem 30 minut i 10 bez przykrycia.

Przygotowujemy sos beszamelowy. W dużym garnku zagotowujemy posoloną wodę, wkładamy pojedyncze płaty lasagne i trzymamy je w niej prze około 4-5 minut.

Gdy wszystkie składniki potrawy mamy gotowe, smarujemy naczynie żaroodporne masłem i układamy warstwy: płat lasagne (na całej powierzchni dna), mięso, ser, sos beszamelowy, układanie warstw kończymy płatem lasagne, na który wylewamy sos beszamelowy i posypujemy serem.
Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
Smacznego u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [4]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-12 10:25 Lasagna Ewa Wachowicz
Najpyszniejsza jest Lasagna ziemniaczana z łososiem z przepisu Ewy Wachowicz



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-04 14:25 Tytul
dajcie znać jak wyszła i czy smaczna ta lazania jak ktoś robił



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-04 15:14 lasagne
ja polecam ten przepis - zawsze robię wg tej procedury i jest pyszna mniam mniam..właśnie też przymierzam się do robienia



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-30 0:43 lasagne
lazania wyszla pyszna! robiłam ją juz kilka razy i wszystkim smakowała. ?art


kulinarne przepisy Dodaj komentarz