Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Przepis na Lasagne - składniki:

12 płatów lasagne
400 g mięsa
2 cebule
200 g żółtego sera
oliwa
2 łyżki masła
ząbek czosnku
puszka pomidorów bez skóry
przyprawy : oregano, bazylia, pieprz, sól
sos beszamelowy ( przepis do znalezienia na stronie )

Przepis na Lasagne - sposób wykonania:

Cebulę i czosnek siekamy, smażymy na oliwie, wkładamy mięso i smażymy do zrumienienia, dodajemy pomidory z puszki, bazylię i oregano, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami. Dusimy pod przykryciem 30 minut i 10 bez przykrycia.

Przygotowujemy sos beszamelowy. W dużym garnku zagotowujemy posoloną wodę, wkładamy pojedyncze płaty lasagne i trzymamy je w niej prze około 4-5 minut.

Gdy wszystkie składniki potrawy mamy gotowe, smarujemy naczynie żaroodporne masłem i układamy warstwy: płat lasagne (na całej powierzchni dna), mięso, ser, sos beszamelowy, układanie warstw kończymy płatem lasagne, na który wylewamy sos beszamelowy i posypujemy serem.
Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
Smacznego u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [4]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-12 10:25 Lasagna Ewa Wachowicz
Najpyszniejsza jest Lasagna ziemniaczana z łososiem z przepisu Ewy Wachowicz



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-04 14:25 Tytul
dajcie znać jak wyszła i czy smaczna ta lazania jak ktoś robił



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-04 15:14 lasagne
ja polecam ten przepis - zawsze robię wg tej procedury i jest pyszna mniam mniam..właśnie też przymierzam się do robienia



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-30 0:43 lasagne
lazania wyszla pyszna! robiłam ją juz kilka razy i wszystkim smakowała. ?art


kulinarne przepisy Dodaj komentarz