Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Przepis na Lasagne - składniki:

12 płatów lasagne
400 g mięsa
2 cebule
200 g żółtego sera
oliwa
2 łyżki masła
ząbek czosnku
puszka pomidorów bez skóry
przyprawy : oregano, bazylia, pieprz, sól
sos beszamelowy ( przepis do znalezienia na stronie )

Przepis na Lasagne - sposób wykonania:

Cebulę i czosnek siekamy, smażymy na oliwie, wkładamy mięso i smażymy do zrumienienia, dodajemy pomidory z puszki, bazylię i oregano, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami. Dusimy pod przykryciem 30 minut i 10 bez przykrycia.

Przygotowujemy sos beszamelowy. W dużym garnku zagotowujemy posoloną wodę, wkładamy pojedyncze płaty lasagne i trzymamy je w niej prze około 4-5 minut.

Gdy wszystkie składniki potrawy mamy gotowe, smarujemy naczynie żaroodporne masłem i układamy warstwy: płat lasagne (na całej powierzchni dna), mięso, ser, sos beszamelowy, układanie warstw kończymy płatem lasagne, na który wylewamy sos beszamelowy i posypujemy serem.
Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
Smacznego u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [4]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-12 10:25 Lasagna Ewa Wachowicz
Najpyszniejsza jest Lasagna ziemniaczana z łososiem z przepisu Ewy Wachowicz



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-04 14:25 Tytul
dajcie znać jak wyszła i czy smaczna ta lazania jak ktoś robił



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-04 15:14 lasagne
ja polecam ten przepis - zawsze robię wg tej procedury i jest pyszna mniam mniam..właśnie też przymierzam się do robienia



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-30 0:43 lasagne
lazania wyszla pyszna! robiłam ją juz kilka razy i wszystkim smakowała. ?art


kulinarne przepisy Dodaj komentarz