Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Pstrąg z rusztu

Czas 65 minut Porcji 4 Trudność średnie Koszt: do 50 zł

Składniki:

4 świeże pstrągi
1 pomarańcza sparzona
sól
świeża mięta (liście)

papryka faszerowana:
400 g sera feta
1 cebula
4 ząbku czosnku
2 łyżki oliwy
świeżo zmielony pieprz
2 spore papryki

sałatka:
sałata lodowa
1 czerwona cebula
1 pomidor paprykowy

sos:
1 łyżka musztardy
1 ząbek czosnku
1 łyżka miodu
sól i pieprz
2 łyżki soku z cytryny
oliwa z oliwek

Pstrąg z rusztu - sposób wykonania:

Przepis na Pstrąga z rusztu według Ewy Wachowicz. Pomarańczę kroimy na pół a następnie w plasterki. Rybę soli w środku a następnie do brzucha wkładamy po 2 plasterki pomarańczy i miętę. Rybę obwijamy w folię aluminiową - na zewnątrz matową stroną. Rybę układamy na tace do grillowania, grillujemy 30 minut.

Do miski wrzucamy ser feta osączony, rozdrabniamy go widelcem, dodajemy posiekaną cebulkę i 4 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę, następnie dodajemy oliwę i pieprz oraz posiekaną świeżą miętę.
Tackę spryskujemy oliwą. Paprykę przekrawamy na pół, nakładamy do niej farsz z fety. Paprykę grillujemy 20 minut.
Wszystkie składniki na sałatkę łączymy, zalewamy sosem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 17-09-11| Czytano: 7986 razy |komentarz [0]
Pstrąg z rusztu komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz