Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Pulpeciki zapiekane z ananasem

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

plastry ananasa z puszki
0,75 kg mięsa mielonego
2 łyżki bułki tartej
1/4 szklanki rosołu z kostki
jajko
sól, pieprz
mąka
plastry żółtego sera
kostka rosołowa
plasterki ogórka konserwowego

Pulpeciki zapiekane z ananasem - sposób wykonania:

Do mięsa dodajemy jajko, przyprawy, bułkę namoczona w bulionie. Mieszamy, formujemy kulki średnicy 5 cm, kulki obtaczamy w mące, gotujemy około 20-30 minut w bulionie z kostki rosołowej. Następnie każdą kulkę układamy na plastrze ananasa, dekorujemy ogórkiem, zakrywamy plastrem sera, zapiekamy 10 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Kamiś | 07-01-11| Czytano: 5513 razy |komentarz [0]
Pulpeciki zapiekane z ananasem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz