Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Racuchy

Racuchy drożdżowe z bananami

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 szklanki mąki pszennej
pół szklanki cukru
1,5 szklanki mleka
4 jajka
4 dag drożdży
4 duże dojrzałe banany
10 sztuk śliwek suszonych
opakowanie cukru wanilinowego
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Racuchy drożdżowe z bananami - sposób wykonania:

Z drożdży, łyżeczki cukru oraz 1/4 szklanki ciepłego mleka robi rozczyn, odstawiamy go na 30 minut. Po upływie tego czasu do rozczynu dodajemy pozostałe składniki : mąkę, resztę mleka, jajka, resztę cukru oraz cukier wanilinowy, tak powstałe ciasto miksujemy na gładko z obranymi i drobno pokrojonymi bananami.
Odstawiamy w ciepłe miejsce.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość dodajemy wcześniej namoczone i pokrojone śliwki suszone. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, po usmażeniu obsypujemy cukrem pudrem, podajemy ciepłe!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 09-05-10| Czytano: 37465 razy |komentarz [0]
Racuchy drożdżowe z bananami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz