Sa super!!!!!!!rozplywaja sie w ustach
Ja zamieniłam jedną szklankę mąki pszennej na żytnią pełnoziarnistą. Wyszły super!!!
a kiedy te jajko dodać,bo autor zapomniał chyba napisać,będę wdzięczna za odpowiedż bo jestem w trakcie robienia:)
jajko dodajemy z pozostałą ilością mąki :-).Polecam - te racuchy są pyszne
Witam mam pytanie czy ciasto trzeba odrazu wypiec czy mozna zostawic tez do wieczora wole swieze racuszki czy nie stanie sie cos z tym ciastem np.wodniste lub nie wyrosna,pozdrawiam
smażenie racuchów nie należy odkładać, proszę postępować tak jak w przepisie inaczej wręcz "uciekną" z miski :-)
Rewelacja! Naprawdę super smak, zapach wręcz świąteczny... polecam dodać troszkę więcej cynamonu :) PS. prosty, pyszny przepis :_)
a co z pozostała iloscia mleka?kiedy dodajemy?prosze o prawidlowy przepis
pozostałą ilość mleka dodajemy wraz z resztą mąki. Racuchy sa przepyszne, polecam :-)
A ilośc drożdży jest podana na suche? Świeżych dwa razy więcej?
nie to ilość drożdży świeżych. Do tej porcji bieżemy po prostu około 1/3 kostki
Nie mam pojęcia dlaczego ale mi wyszedł "zakalec" Postępowałam wdł przepisu, a mimo to nie udało się. Co robię nie tak ? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
hmm, zakalec w racuchach - przyznam, ze z tym się nie spotkałam a robię je bardzo często. Może są niedosmażone w środku (jeśli tak to proszę spróbować dłużej je smażyć a na mniejszym ogniu).
Nic więcej nie przychodzi mi do głowy.
P.S. Racuchy są lekko wilgotne w środku, ten efekt dają jabłka ale nie jest to zakalec.
Tak zachwalacie ,ze zaraz biore sie za pieczenie. Mam nadziejeże wyjda pyszne.Pozdrawiam.
dlaczego sa takie tluste,mozna z nich wyciskac tluszcz -co robic by nie byly takie tluste jan
by nie "piły" tłuszczu smażymy je na dobrze rozgrzanym oleju a po usmażeniu kładziemy na ręcznik papierowy
by nie były tłuste smażymy na patelni dobrze zozgrzanej lub na patelni do smarzenia bez tłuszczu / ostatnio taką widziałam w rosmanie przecenioną ok 50 zł / Smarzę od dłuższego czasu naleśniki bez tłuszczu na starszej patelni..tylko do 1szego placka daję odrobinę tłuszczu..potem nastepne można smażyć bez tłuszczu ..zawsze to sporo kalorii z głowy..
świetny przepis, taki jak u babci. A co do zakalca, co za bzdura, jak można z racuchów zrobić zakalec!
Brak jajka w przepisie troche zmylil mnie. Poprosilabym jednak do dopisanie kiedy sie je dodaje, bo nie kazdy czyta od razu komentarze. szczegolnie Ci poczatkujacy jak np ja. pozdrawiam.
Edit moderator Opis poprawiony :-)
naczym racuchy smażyć ? w garnku czy na patelni :P
pytanie z rodzaju retorycznych ale zrobię wyjątek i odpowiem! Oczywiście, ze racuchy smażymy na patelni!!
21 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Racuchy drożdżowe z jabłkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują