Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Racuchy Ewa Wachowicz - składniki:

3 szkalnki mąki
2 jajka
3 łyżki cukru
0,5 l kefiru
2 płskie łyżeczki sody

duży banan
olej do smażenia
cukier puder do posypania

mus jabłkowy:

kilka jabłek
sok z cytryny
cukier do smaku

Racuchy Ewa Wachowicz - sposób wykonania:

Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy, następnie dodajemy kefir oraz mąkę wymieszaną z sodą. Miksujemy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na pół do połowy dodajemy pokrojonego w kostkę banana.
Z ciasta smażymy placuszki które układamy na ręczniku papierowym by osączyć z tłuszczu. podajemy z musem jabłkowym.

Mus: jabłka obieramy i miksujemy w melakserze, sos skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku cukrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [3]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-02 12:44 Tytul
jeśli tu były bułeczki maślane to są pyszne poprostu pyszne bardżo pyszne



Przepisów
Od
Dodano 2013-09-27 13:45 Tytul
dzielimy tu ciasto na dwie części do jednej dodajemy banana a co z drugą połową?



Przepisów
Od
Dodano 2013-09-29 10:40 Tytul
drugą połowę smażymy bez dodatków lub dodajemy coś innego wedle własnego uznania np. jabłko pokrojone w cienkie talarki


kulinarne przepisy Dodaj komentarz