Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Racuchy Ewa Wachowicz - składniki:

3 szkalnki mąki
2 jajka
3 łyżki cukru
0,5 l kefiru
2 płskie łyżeczki sody

duży banan
olej do smażenia
cukier puder do posypania

mus jabłkowy:

kilka jabłek
sok z cytryny
cukier do smaku

Racuchy Ewa Wachowicz - sposób wykonania:

Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy, następnie dodajemy kefir oraz mąkę wymieszaną z sodą. Miksujemy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na pół do połowy dodajemy pokrojonego w kostkę banana.
Z ciasta smażymy placuszki które układamy na ręczniku papierowym by osączyć z tłuszczu. podajemy z musem jabłkowym.

Mus: jabłka obieramy i miksujemy w melakserze, sos skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku cukrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [3]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-02 12:44 Tytul
jeśli tu były bułeczki maślane to są pyszne poprostu pyszne bardżo pyszne



Przepisów
Od
Dodano 2013-09-27 13:45 Tytul
dzielimy tu ciasto na dwie części do jednej dodajemy banana a co z drugą połową?



Przepisów
Od
Dodano 2013-09-29 10:40 Tytul
drugą połowę smażymy bez dodatków lub dodajemy coś innego wedle własnego uznania np. jabłko pokrojone w cienkie talarki


kulinarne przepisy Dodaj komentarz