Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Racuchy Ewa Wachowicz - składniki:

3 szkalnki mąki
2 jajka
3 łyżki cukru
0,5 l kefiru
2 płskie łyżeczki sody

duży banan
olej do smażenia
cukier puder do posypania

mus jabłkowy:

kilka jabłek
sok z cytryny
cukier do smaku

Racuchy Ewa Wachowicz - sposób wykonania:

Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy, następnie dodajemy kefir oraz mąkę wymieszaną z sodą. Miksujemy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na pół do połowy dodajemy pokrojonego w kostkę banana.
Z ciasta smażymy placuszki które układamy na ręczniku papierowym by osączyć z tłuszczu. podajemy z musem jabłkowym.

Mus: jabłka obieramy i miksujemy w melakserze, sos skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku cukrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [3]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-02 12:44 Tytul
jeśli tu były bułeczki maślane to są pyszne poprostu pyszne bardżo pyszne



Przepisów
Od
Dodano 2013-09-27 13:45 Tytul
dzielimy tu ciasto na dwie części do jednej dodajemy banana a co z drugą połową?



Przepisów
Od
Dodano 2013-09-29 10:40 Tytul
drugą połowę smażymy bez dodatków lub dodajemy coś innego wedle własnego uznania np. jabłko pokrojone w cienkie talarki


kulinarne przepisy Dodaj komentarz