Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Racuchy Ewa Wachowicz - składniki:

3 szkalnki mąki
2 jajka
3 łyżki cukru
0,5 l kefiru
2 płskie łyżeczki sody

duży banan
olej do smażenia
cukier puder do posypania

mus jabłkowy:

kilka jabłek
sok z cytryny
cukier do smaku

Racuchy Ewa Wachowicz - sposób wykonania:

Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy, następnie dodajemy kefir oraz mąkę wymieszaną z sodą. Miksujemy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na pół do połowy dodajemy pokrojonego w kostkę banana.
Z ciasta smażymy placuszki które układamy na ręczniku papierowym by osączyć z tłuszczu. podajemy z musem jabłkowym.

Mus: jabłka obieramy i miksujemy w melakserze, sos skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku cukrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [3]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-02 12:44 Tytul
jeśli tu były bułeczki maślane to są pyszne poprostu pyszne bardżo pyszne



Przepisów
Od
Dodano 2013-09-27 13:45 Tytul
dzielimy tu ciasto na dwie części do jednej dodajemy banana a co z drugą połową?



Przepisów
Od
Dodano 2013-09-29 10:40 Tytul
drugą połowę smażymy bez dodatków lub dodajemy coś innego wedle własnego uznania np. jabłko pokrojone w cienkie talarki


kulinarne przepisy Dodaj komentarz