Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Rolada z jabłkami

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada z jabłkami - składniki:

7 jajek (podzielić na żółtka i białka)
100 g cukru
1 cukier waniliowy
140 g mąki
łyżka oliwy

70 dag jabłek
3 łyżki bułki tartej
cynamon

Rolada z jabłkami - sposób wykonania:

Rolada z jabłkamiPyszna rolada z jabłkami autorstwa Ewy Wachowicz.
Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym, następnie dodajemy kolejno żółtka, oliwę i na końcu mąkę, delikatnie mieszamy.
Jabłka obieramy kroimy na ósemki, posypujemy cynamonem i bułką tartą, układamy na blaszce wysypanej bułką tartą i wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy w równych rzędach, jeden kawałek blisko drugiego. Jabłka zalewamy przygotowanym ciastem biszkoptowym. pieczemy 15 minut w 220 stopniach C.
Wyjmujemy z piekarnika, studzimy ale gdy ciasto jest jeszcze ciepłe, za pomocą ściereczki i deseczki, przerzucamy je do góry dnem, wyjmując w ten sposób z blachy.
Przy użyciu ściereczki ciasto delikatnie zwijamy w rulon-roladę i odstawiamy do momentu gdy całkowicie wystygnie. Następnie ścierkę zdejmujemy a ciasto posypujemy cukrem pudrem.

  • Currently 3.71/5

3.7/5 (7 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 22-01-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz