Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada z jabłkami - składniki:

7 jajek (podzielić na żółtka i białka)
100 g cukru
1 cukier waniliowy
140 g mąki
łyżka oliwy

70 dag jabłek
3 łyżki bułki tartej
cynamon

Rolada z jabłkami - sposób wykonania:

Pyszna rolada z jabłkami autorstwa Ewy Wachowicz.
Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym, następnie dodajemy kolejno żółtka, oliwę i na końcu mąkę, delikatnie mieszamy.
Jabłka obieramy kroimy na ósemki, posypujemy cynamonem i bułką tartą, układamy na blaszce wysypanej bułką tartą i wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy w równych rzędach, jeden kawałek blisko drugiego. Jabłka zalewamy przygotowanym ciastem biszkoptowym. pieczemy 15 minut w 220 stopniach C.
Wyjmujemy z piekarnika, studzimy ale gdy ciasto jest jeszcze ciepłe, za pomocą ściereczki i deseczki, przerzucamy je do góry dnem, wyjmując w ten sposób z blachy.
Przy użyciu ściereczki ciasto delikatnie zwijamy w rulon-roladę i odstawiamy do momentu gdy całkowicie wystygnie. Następnie ścierkę zdejmujemy a ciasto posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 3.71/5

3.7/5 (7 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz