Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |

ikonka Komentarz świetne pączki domowe
Pączki naprawdę rewelacyjne i nawet biały pasek mi w nich wyszedł. Nadziewałam dopiero po upieczeniu, wcześniej miałam p...
| 2015-02-11 10:47 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Rolada z jabłkami

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada z jabłkami - składniki:

7 jajek (podzielić na żółtka i białka)
100 g cukru
1 cukier waniliowy
140 g mąki
łyżka oliwy

70 dag jabłek
3 łyżki bułki tartej
cynamon

Rolada z jabłkami - sposób wykonania:

Rolada z jabłkamiPyszna rolada z jabłkami autorstwa Ewy Wachowicz.
Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym, następnie dodajemy kolejno żółtka, oliwę i na końcu mąkę, delikatnie mieszamy.
Jabłka obieramy kroimy na ósemki, posypujemy cynamonem i bułką tartą, układamy na blaszce wysypanej bułką tartą i wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy w równych rzędach, jeden kawałek blisko drugiego. Jabłka zalewamy przygotowanym ciastem biszkoptowym. pieczemy 15 minut w 220 stopniach C.
Wyjmujemy z piekarnika, studzimy ale gdy ciasto jest jeszcze ciepłe, za pomocą ściereczki i deseczki, przerzucamy je do góry dnem, wyjmując w ten sposób z blachy.
Przy użyciu ściereczki ciasto delikatnie zwijamy w rulon-roladę i odstawiamy do momentu gdy całkowicie wystygnie. Następnie ścierkę zdejmujemy a ciasto posypujemy cukrem pudrem.

  • Currently 3.71/5

3.7/5 (7 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 22-01-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz