Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |

Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada z jabłkami - składniki:

7 jajek (podzielić na żółtka i białka)
100 g cukru
1 cukier waniliowy
140 g mąki
łyżka oliwy

70 dag jabłek
3 łyżki bułki tartej
cynamon

Rolada z jabłkami - sposób wykonania:

Pyszna rolada z jabłkami autorstwa Ewy Wachowicz.
Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym, następnie dodajemy kolejno żółtka, oliwę i na końcu mąkę, delikatnie mieszamy.
Jabłka obieramy kroimy na ósemki, posypujemy cynamonem i bułką tartą, układamy na blaszce wysypanej bułką tartą i wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy w równych rzędach, jeden kawałek blisko drugiego. Jabłka zalewamy przygotowanym ciastem biszkoptowym. pieczemy 15 minut w 220 stopniach C.
Wyjmujemy z piekarnika, studzimy ale gdy ciasto jest jeszcze ciepłe, za pomocą ściereczki i deseczki, przerzucamy je do góry dnem, wyjmując w ten sposób z blachy.
Przy użyciu ściereczki ciasto delikatnie zwijamy w rulon-roladę i odstawiamy do momentu gdy całkowicie wystygnie. Następnie ścierkę zdejmujemy a ciasto posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 3.71/5

3.7/5 (7 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz