Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Roladki z cukinii

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł

Składniki:

2 dorodne cukinie
0,4 kg mięsa mielonego (cielęcego lub mieszanego)
pół szklanki kaszy jęczmiennej
cebula
2 ząbki czosnku
jajko
2 łyżki bułki tartej
natka pietruszki
sól i pieprz

Sos grzybowy
pół kg kurek
cebula
400 ml śmietany 30 %
łyżka masła
natka pietruszki
sól i pieprz

Roladki z cukinii - sposób wykonania:

Kaszę wsypujemy do garnka z odrobiną masła, przesmażamy po czym zalewamy wodą tak by poziom wody był na 2 palce ponad poziomem kaszy. Kaszę gotujemy aż będzie miękka.
Do mięsa mielonego dodajemy drobno pokrojoną cebulę, czosnek (przeciśnięty przez praskę), jajko, bułkę tartą, sól, pieprz, posiekaną natkę pietruszki i ugotowaną kaszę.
Cukinie kroimy w długie plastry (można posłużyć się krajalnicą), na każdy plaster - jego brzeg- nakładamy nieco farszu i zwijamy w roladkę, spinamy wykałaczką. Roladki gotujemy na parze przez około 40 minut.
Pokrojoną cebulę i kurki smażymy na maśle, następnie zalewamy śmietaną i gotujemy an małym ogniu do odparowania sosu, wówczas solimy i pieprzymy.
Roladki podajemy z sosem kurkowym, który przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 17-11-12| Czytano: 4873 razy |komentarz [0]
Roladki z cukinii komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz