Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Ryba po meksykańsku

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ryba po meksykańsku - składniki:

1 kg filetów rybnych
2 cebule
2 czerwone papryki
1 puszka ananasów
1 mały słoiczek przecieru
przyprawy : sól, pieprz, ziele angielskie
sok z cytryny
mąka

Ryba po meksykańsku - sposób wykonania:

Ryba po meksykańskuRybę skrapiamy cytryną pieprzymy, solimy, obtaczamy w mące, smażymy.
Osobno na patelni szklimy cebulę pokrojoną w cienkie piórka, paprykę w paski, do czasu aż warzywa zmiękną, wówczas dodajemy ananasa w puszce wraz z połową soku, dusimy kilka minut, na koniec doprawiamy i dodajemy koncentrat pomidorowy.
Łączymy rybę z warzywami i delikatnie mieszamy.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 04-05-10 | komentarz [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-11-05 16:02 ...
bardzo smaczne, Polecam. Ryba jest idealna w smaku, tak jak lubię ?art



Przepisów
Od
Dodano 2010-11-05 18:55 rybka
zaciekawił mnie ten przepis a teraz wiem na pewno, że wypróbuję - dzięki u?miech


komentarze Dodaj komentarz