Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Ryba po meksykańsku

Składniki:

1 kg filetów rybnych
2 cebule
2 czerwone papryki
1 puszka ananasów
1 mały słoiczek przecieru
przyprawy : sól, pieprz, ziele angielskie
sok z cytryny
mąka

Ryba po meksykańsku - sposób wykonania:

Rybę skrapiamy cytryną pieprzymy, solimy, obtaczamy w mące, smażymy.
Osobno na patelni szklimy cebulę pokrojoną w cienkie piórka, paprykę w paski, do czasu aż warzywa zmiękną, wówczas dodajemy ananasa w puszce wraz z połową soku, dusimy kilka minut, na koniec doprawiamy i dodajemy koncentrat pomidorowy.
Łączymy rybę z warzywami i delikatnie mieszamy.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 04-05-10| komentarz [2]



2 komentarzy


...
2010-11-05 16:02

bardzo smaczne, Polecam. Ryba jest idealna w smaku, tak jak lubię ;)


rybka
2010-11-05 18:55

zaciekawił mnie ten przepis a teraz wiem na pewno, że wypróbuję - dzięki :)

Dodaj komentarz