Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Czas 35 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ryba w occie - składniki:

Pół kg ryby świeżej (dorsz, karp) mogą być filety
olej do smażenia.

Zalewa:
1 szklanka wody
4 łyżki octu 3%
1 cebula
1 marchew
1 pietruszka
1 liść laurowy
3 ziarenka pieprzu
szczypta cukru i soli

Ryba w occie - sposób wykonania:

Rybę opłukać (ewentualnie oczyścić), pokroić w dzwonki, obsmażyć z obu stron na rumiano.
Wodę zagotować z cukrem i solą, liściem laurowym i pieprzem marchewkę i pietruszkę pokrojone w plastry, dodać ocet. Rybę układamy w słoiki na przemian z cebulą, zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki. Ryba jest gotowa po około 2 dniach, kiedy przejdzie marynatą.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-17 10:13 Tytul
Super przepis jest ?art Polecam wszystkim chętnym!!;D

Smacznego życzę Wam?art !!


kulinarne przepisy Dodaj komentarz