Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Kuchnie Świata >> Chiny

Ryż z kurczakiem

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ryż z kurczakiem - składniki:

2 filety z piersi kurczaka
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 por
2 marchewki
ząbek czosnku
mrożona mieszanka chińska
fix do potraw chińskich
łyżeczka curry
5 dag grzybów mun
2 łyżki sosu sojowego
pieprz, sól
olej
50 g ryżu

Ryż z kurczakiem - sposób wykonania:

Ryż z kurczakiemPrzepis na ryż z kurczakiem po chińsku, danie bardzo proste i niezwykle smaczne.
Mięso kroimy w paski, grzyby namaczamy we wrzątku, gdy zmiękną kroimy na mniejsze części.
Kroimy warzywa : paprykę po oczyszczeniu w słupki, pora w paki, marchew tarkujemy na grubych oczkach.
Czosnek siekamy, podsmażamy na oleju rozgrzanym, dodajemy mięso, wlewamy sos sojowy oraz fix do potraw chińskich a także pieprz i curry. Całość mieszamy i dusimy 10 minut.
Oddzielnie smażymy mieszankę warzywną ( do miękkości) oraz przygotowane warzywa - również do miękkości. Na koniec wszystkie składniki mieszamy ze sobą, łącznie z grzybami mun. Mieszamy, doprawiamy ewentualnie do smaku. Podajemy na ciepło z ugotowanym ryżem.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 08-10-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz