Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |






Strona główna >> Kuchnie Świata >> Chiny

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ryż z kurczakiem - składniki:

2 filety z piersi kurczaka
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 por
2 marchewki
ząbek czosnku
mrożona mieszanka chińska
fix do potraw chińskich
łyżeczka curry
5 dag grzybów mun
2 łyżki sosu sojowego
pieprz, sól
olej
50 g ryżu

Ryż z kurczakiem - sposób wykonania:

Przepis na ryż z kurczakiem po chińsku, danie bardzo proste i niezwykle smaczne.
Mięso kroimy w paski, grzyby namaczamy we wrzątku, gdy zmiękną kroimy na mniejsze części.
Kroimy warzywa : paprykę po oczyszczeniu w słupki, pora w paki, marchew tarkujemy na grubych oczkach.
Czosnek siekamy, podsmażamy na oleju rozgrzanym, dodajemy mięso, wlewamy sos sojowy oraz fix do potraw chińskich a także pieprz i curry. Całość mieszamy i dusimy 10 minut.
Oddzielnie smażymy mieszankę warzywną ( do miękkości) oraz przygotowane warzywa - również do miękkości. Na koniec wszystkie składniki mieszamy ze sobą, łącznie z grzybami mun. Mieszamy, doprawiamy ewentualnie do smaku. Podajemy na ciepło z ugotowanym ryżem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz