Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Kuchnie Świata >> Chiny

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ryż z kurczakiem - składniki:

2 filety z piersi kurczaka
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 por
2 marchewki
ząbek czosnku
mrożona mieszanka chińska
fix do potraw chińskich
łyżeczka curry
5 dag grzybów mun
2 łyżki sosu sojowego
pieprz, sól
olej
50 g ryżu

Ryż z kurczakiem - sposób wykonania:

Przepis na ryż z kurczakiem po chińsku, danie bardzo proste i niezwykle smaczne.
Mięso kroimy w paski, grzyby namaczamy we wrzątku, gdy zmiękną kroimy na mniejsze części.
Kroimy warzywa : paprykę po oczyszczeniu w słupki, pora w paki, marchew tarkujemy na grubych oczkach.
Czosnek siekamy, podsmażamy na oleju rozgrzanym, dodajemy mięso, wlewamy sos sojowy oraz fix do potraw chińskich a także pieprz i curry. Całość mieszamy i dusimy 10 minut.
Oddzielnie smażymy mieszankę warzywną ( do miękkości) oraz przygotowane warzywa - również do miękkości. Na koniec wszystkie składniki mieszamy ze sobą, łącznie z grzybami mun. Mieszamy, doprawiamy ewentualnie do smaku. Podajemy na ciepło z ugotowanym ryżem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz