Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na pyszne sałatki

Sałatka paprykowo-brzoskwiniowa

Składniki:

2 sztuki papryki czerwonej
2 sztuki papryki żółtej
0,5 kg brzoskwini
sok z 1 cytryny
3 łyżki oliwy
szczypta soli
szczypta pieprzu
2 łyżki natki pietruszki

Sałatka paprykowo-brzoskwiniowa - sposób wykonania:

Paprykę umyć, przeciąć na pół i oczyścić.
Następnie ułożyć na blasze, skórką do góry i piec w wysokiej temperaturze do 250 stopni, aż powstaną pod skórką pęcherze powietrza. Zdjąć skórkę, przykryć wilgotną ścierką , odczekać parę minut, pokroić w paski.
Brzoskwinie umyć, przeciąć na pół, wyjąć pestki i pociąć w kostkę. Wycisnąć sok z cytryny, wymieszać z olejem, dodać sól i pieprz do smaku. Paprykę wymieszać z brzoskwiniami, polać sosem i przykryć. Natkę
pietruszki drobno posiekać i posypać sałatkę. Całość odstawić w ciepłe miejsce, na kilkanaście minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 12-05-08| Czytano: 7570 razy |komentarz [0]
Sałatka paprykowo-brzoskwiniowa komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz