Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Meksyk

Salsa cruda

Czas 20 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

8 pomidorów, wydrylowanych i obranych ze skórki
100 ml sosu pomidorowego
4 ząbki czosnku
bardzo drobno posiekane 2 cebule,
1 pęczek świeżych liści kolendry
4 posiekane chilli bez pestek
łyżeczka kminku

Salsa cruda - sposób wykonania:

Pomidory pozbawione skórki i pestek kroimy w kostkę i mieszamy w misce z sosem pomidorowym, posiekanym czosnkiem, cebulą i chilli. Doprawiamy kminkiem i solą. Dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na przynajmniej 15 minut. Przed podaniem dodać świeżo posiekaną kolendrę, dobrze wymieszać i od razu podawać.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 23801 razy |komentarz [0]
Salsa cruda komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz