Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Schab po cygańsku

Czas 135 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

8 kotletów ze schabu
3/4 kg marchwi
pół kg cebuli
30 dag sera żółtego
majonez
sól, pieprz, vegeta

Schab po cygańsku - sposób wykonania:

Bardzo prosty a niezwykle smaczny pomysł na schab.
Marchew i cebulę obieramy i kroimy - marchewkę w plasterki a cebulę w piórka.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, na dnie układamy grubą warstwę marchewki i cebuli, na nią kładziemy przyprawione kotlety schabowe. Na kotlety kładziemy cieńszą warstwę marchewki i cebuli którą smarujemy majonezem. Wierzch posypujemy serem żółtym.
Pieczemy 2 godziny w 180-200 stopniach pod przykryciem z folii aluminiowej, na pół godziny przed końcem folię zdejmujemy.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 24-10-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz