Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Skrzydełka w occie

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2 kg skrzydełek
sól lub kostka rosołowa, pieprz
bułka tarta
1-2 jajka

zalewa:
6 szklanek wody
3/4 szklanki octu
1 łyżka cukru
1 łyżka soli
liść laurowy 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
kilka ziaren gorczycy

Skrzydełka w occie - sposób wykonania:

Skrzydełka w zalewie octowej to bardzo smaczna i szybka przekąska.
Skrzydełka myjemy dokładnie i osuszamy, odkrawamy ostatnią część bez mięsa. Skrzydełka zalewamy wodą i gotujemy około 30 minut w osolonej wodzie lub w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej.
Następnie skrzydełka odcedzamy, oprószamy pieprzem i obtaczamy w jajku i bułce tartej, obsmażamy na rozgrzanym oleju aż będą rumiane.
Po obsmażeniu skrzydełka układamy w naczyniu lub słoiku. Składniki zalewy gotujemy, gdy zawrze zalewamy nią skrzydełka. Odstawiamy do wystudzenia a po wystudzeniu przenosimy do lodówki.
Smacznego :-)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 15-09-11| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz