Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-03-01 19:05 |

ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Skrzydełka w occie

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Skrzydełka w occie - składniki:

2 kg skrzydełek
sól lub kostka rosołowa, pieprz
bułka tarta
1-2 jajka

zalewa:
6 szklanek wody
3/4 szklanki octu
1 łyżka cukru
1 łyżka soli
liść laurowy 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
kilka ziaren gorczycy

Skrzydełka w occie - sposób wykonania:

Skrzydełka w occieSkrzydełka w zalewie octowej to bardzo smaczna i szybka przekąska.
Skrzydełka myjemy dokładnie i osuszamy, odkrawamy ostatnią część bez mięsa. Skrzydełka zalewamy wodą i gotujemy około 30 minut w osolonej wodzie lub w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej.
Następnie skrzydełka odcedzamy, oprószamy pieprzem i obtaczamy w jajku i bułce tartej, obsmażamy na rozgrzanym oleju aż będą rumiane.
Po obsmażeniu skrzydełka układamy w naczyniu lub słoiku. Składniki zalewy gotujemy, gdy zawrze zalewamy nią skrzydełka. Odstawiamy do wystudzenia a po wystudzeniu przenosimy do lodówki.
Smacznego u?miech

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 15-09-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz