Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Z czosnkiem i przyprawami lepiej nie przesadzać. Nie każdy z domowników lubi za dużo czosnku. Ja np na kanapkę z kiełbas...
| 2015-03-26 15:28 |

ikonka Komentarz Tytul
Do kiełbasy lepiej dodac wiecej czosnku a nie 1 głowka na 7 kg miesa....
| 2015-03-26 9:54 |

ikonka Komentarz Temperatura pokojowa
Emilko, też się stosuję do tej zasady. Temperatura pokojowa zalecana jest także dla drzewa do palenia w kominku. Takie m...
| 2015-03-20 22:43 |

ikonka Komentarz Emilka
Kiedys gdzieś przeczytałam, że aby uniknąć zakalca w każdych ciastach typu babka należy uzywać produktów o temperaturze ...
| 2015-03-20 17:30 |

ikonka Komentarz Tytul
Tak już jest z przepisami w diecie Dukana. Zamienia się codzienne produkty na zastępcze i w efekcie nie są tak łądne jak...
| 2015-03-18 11:10 |

ikonka Komentarz Tytul
ciasteczka przepyszne,lecz mi wyszly za rzadkie.
Ciasto rozlalo sie na cala blache,tak ze musialam kroic na male ...
| 2015-03-16 17:54 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja zrobiłam naleśniki z tego przepisu i wyszły mi super...
| 2015-03-15 10:54 |

ikonka Komentarz Tytul
przepisy na tym blogu są rewelacja!!!!!
...
| 2015-03-10 13:55 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Skrzydełka w occie

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Skrzydełka w occie - składniki:

2 kg skrzydełek
sól lub kostka rosołowa, pieprz
bułka tarta
1-2 jajka

zalewa:
6 szklanek wody
3/4 szklanki octu
1 łyżka cukru
1 łyżka soli
liść laurowy 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
kilka ziaren gorczycy

Skrzydełka w occie - sposób wykonania:

Skrzydełka w occieSkrzydełka w zalewie octowej to bardzo smaczna i szybka przekąska.
Skrzydełka myjemy dokładnie i osuszamy, odkrawamy ostatnią część bez mięsa. Skrzydełka zalewamy wodą i gotujemy około 30 minut w osolonej wodzie lub w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej.
Następnie skrzydełka odcedzamy, oprószamy pieprzem i obtaczamy w jajku i bułce tartej, obsmażamy na rozgrzanym oleju aż będą rumiane.
Po obsmażeniu skrzydełka układamy w naczyniu lub słoiku. Składniki zalewy gotujemy, gdy zawrze zalewamy nią skrzydełka. Odstawiamy do wystudzenia a po wystudzeniu przenosimy do lodówki.
Smacznego u?miech

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 15-09-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz