Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Skrzydełka w occie - składniki:

2 kg skrzydełek
sól lub kostka rosołowa, pieprz
bułka tarta
1-2 jajka

zalewa:
6 szklanek wody
3/4 szklanki octu
1 łyżka cukru
1 łyżka soli
liść laurowy 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
kilka ziaren gorczycy

Skrzydełka w occie - sposób wykonania:

Skrzydełka w zalewie octowej to bardzo smaczna i szybka przekąska.
Skrzydełka myjemy dokładnie i osuszamy, odkrawamy ostatnią część bez mięsa. Skrzydełka zalewamy wodą i gotujemy około 30 minut w osolonej wodzie lub w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej.
Następnie skrzydełka odcedzamy, oprószamy pieprzem i obtaczamy w jajku i bułce tartej, obsmażamy na rozgrzanym oleju aż będą rumiane.
Po obsmażeniu skrzydełka układamy w naczyniu lub słoiku. Składniki zalewy gotujemy, gdy zawrze zalewamy nią skrzydełka. Odstawiamy do wystudzenia a po wystudzeniu przenosimy do lodówki.
Smacznego u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz