Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Z czosnkiem i przyprawami lepiej nie przesadzać. Nie każdy z domowników lubi za dużo czosnku. Ja np na kanapkę z kiełbas...
| 2015-03-26 15:28 |

ikonka Komentarz Tytul
Do kiełbasy lepiej dodac wiecej czosnku a nie 1 głowka na 7 kg miesa....
| 2015-03-26 9:54 |

ikonka Komentarz Temperatura pokojowa
Emilko, też się stosuję do tej zasady. Temperatura pokojowa zalecana jest także dla drzewa do palenia w kominku. Takie m...
| 2015-03-20 22:43 |

ikonka Komentarz Emilka
Kiedys gdzieś przeczytałam, że aby uniknąć zakalca w każdych ciastach typu babka należy uzywać produktów o temperaturze ...
| 2015-03-20 17:30 |

ikonka Komentarz Tytul
Tak już jest z przepisami w diecie Dukana. Zamienia się codzienne produkty na zastępcze i w efekcie nie są tak łądne jak...
| 2015-03-18 11:10 |

ikonka Komentarz Tytul
ciasteczka przepyszne,lecz mi wyszly za rzadkie.
Ciasto rozlalo sie na cala blache,tak ze musialam kroic na male ...
| 2015-03-16 17:54 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja zrobiłam naleśniki z tego przepisu i wyszły mi super...
| 2015-03-15 10:54 |

ikonka Komentarz Tytul
przepisy na tym blogu są rewelacja!!!!!
...
| 2015-03-10 13:55 |
 






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Śledzie po japońsku

Czas 20 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Śledzie po japońsku - składniki:

6 sztuk matiasów
3 jajka
3/4 puszki groszku
3 ogórki kiszone
niewielka cebula
sól, pieprz
majonez

Śledzie po japońsku - sposób wykonania:

Śledzie po japońskuBardzo smaczna sałatka śledziowa a zarazem bardzo prosta.
Śledzie moczymy w przegotowanej zimnej wodzie, jeśli są bardzo słone możemy je wymoczyć przez godzinę. Po wymoczeniu i osuszeniu kroimy je w paski. Cebulę siekamy w drobną kostkę, podobnie robimy z ogórkiem
Jajka gotujemy i kroimy w ósemki. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Jajka układamy na środku talerza, wokół kładziemy wymieszane: groszek, ogórki i cebulę. Na warzywa dekoracyjnie układamy paski śledzia. Wszystko polewamy majonezem i możemy dodatkowo przyprawić pieprzem.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 12-12-10 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-18 16:21 mój przepis na śledzia po
4 szt fileta śledziowego marynowanego
4 łyżki sałatki jarzynowej tradycyjnej
4 jaka
2 szt cebuli przegotowanej w wodzie z liściem laurowym zielema angielskim cukrem i octem
i co następuje-
układam przegotowną(nie rozgotowaną tylko twardawą) cebulkę na to łyżkę sałatki jarzynowej
przekrojone jajko
wszystko otulam filetem śledziowym
posypuję zieloną pietruszką i smacznego!!!!!


komentarze Dodaj komentarz