Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
wspaniala to malo powiedziane.jest super....
| 2014-05-21 22:42 |






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Śledzie z rodzynkami - składniki:

0,5 kg matiasów
4 średnie cebule
spora garść rodzynek
keczup pikantny

Zalewa:
Na 1 litr wody dajemy 1/4 szklanki octu, wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie, zagotowujemy

Śledzie z rodzynkami - sposób wykonania:

To połączenie jest naprawdę pyszne..
Całą operację zaczynamy od namoczenia śledzi, żeby utraciły nieco soli. Zalewamy je zwyczajnie zimną wodą, nawet na kilka godzin, w tym czasie gotujemy zalewę - wodę z octem i z dodatkiem kilka ziaren ziela oraz paru listków doprowadzamy do wrzenia i studzimy. Po 3-4 godzinach przenosimy tam śledzie na kolejne 2-3 godziny, nabiorą eleganckiego kolorku, i fajnego posmaku.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, rodzynki namaczamy we wrzątku, cebulę szklimy na rozgrzanym oleju (szklimy czyli nie smażymy, ma zwiotczeć ale nie może się zarumienić), dodajemy odsączone rodzynki i po chwili - keczup, wszystko doprowadzamy do wrzenia.
Na dnie naczynia np. słoika układamy na przemian pokrojonego w kawałki śledzia, odsączone z zalewy octowej śledzie i zalewę, potrawa jest gotowa właściwie od razu, choć jeszcze lepiej smakuje gdy się "przegryzie". Podajemy z pieczywem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników

agnieszkah
agnieszkah
Przepisów 2
Od 2011-02-12 22:31
Dodano 2011-02-12 22:53 śledzie- moja wersja
śledzie z rodzynkami są rewelacyjne
robię szybszą wersję bez zalewy:
-śledzie marynowane+cebula(zeszklona)+rodzynki +keczup
też są pyszne pozdrawiamu?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz