Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne

Pomysły na Andrzejki:

Ciasteczka z wróżbą
Ciasteczka z wróżbą

Szybka przekąska na Andrzejki
Szybka przekąska na Andrzejki

Nalewka na Andrzejki
Nalewka na Andrzejki






Komentarze


Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |

Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Śledzie z rodzynkami - składniki:

0,5 kg matiasów
4 średnie cebule
spora garść rodzynek
keczup pikantny

Zalewa:
Na 1 litr wody dajemy 1/4 szklanki octu, wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie, zagotowujemy

Śledzie z rodzynkami - sposób wykonania:

To połączenie jest naprawdę pyszne..
Całą operację zaczynamy od namoczenia śledzi, żeby utraciły nieco soli. Zalewamy je zwyczajnie zimną wodą, nawet na kilka godzin, w tym czasie gotujemy zalewę - wodę z octem i z dodatkiem kilka ziaren ziela oraz paru listków doprowadzamy do wrzenia i studzimy. Po 3-4 godzinach przenosimy tam śledzie na kolejne 2-3 godziny, nabiorą eleganckiego kolorku, i fajnego posmaku.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, rodzynki namaczamy we wrzątku, cebulę szklimy na rozgrzanym oleju (szklimy czyli nie smażymy, ma zwiotczeć ale nie może się zarumienić), dodajemy odsączone rodzynki i po chwili - keczup, wszystko doprowadzamy do wrzenia.
Na dnie naczynia np. słoika układamy na przemian pokrojonego w kawałki śledzia, odsączone z zalewy octowej śledzie i zalewę, potrawa jest gotowa właściwie od razu, choć jeszcze lepiej smakuje gdy się "przegryzie". Podajemy z pieczywem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników

agnieszkah
agnieszkah
Przepisów 2
Od 2011-02-12 22:31
Dodano 2011-02-12 22:53 śledzie- moja wersja
śledzie z rodzynkami są rewelacyjne
robię szybszą wersję bez zalewy:
-śledzie marynowane+cebula(zeszklona)+rodzynki +keczup
też są pyszne pozdrawiamu?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz