Strona główna >> Dania główne >> Sosy

Sos grzybowy z grzybów suszonych

Czas 30 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 szklanka suszonych grzybów
1 duża cebula
2 łyżki masła
łyżka mąki
sól, pieprz

Sos grzybowy z grzybów suszonych - sposób wykonania:

Grzyby płuczemy, zalewamy je 3 szklankami przegotowanej wody i gotujemy w towarzystwie cebuli pokrojonej na ćwiartki. Gdy będą miękkie, grzyby cedzimy (cebulę odrzucamy, wywar zostawiamy) i mielimy je w maszynce . Masło roztapiamy na patelni, dodajemy mąkę, smażymy, gdy straci smak surowizny, dodajemy wywar z grzybów i zmielone grzyby, przyprawiamy solą i pieprzem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 18-09-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz