Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Grecja

Sos Pesto

Składniki:

6 łyżek orzeszków pinii
3 szklanki liści bazylii
3/4 szklanki oliwy z oliwek

Sos Pesto - sposób wykonania:

Orzeszki pinii wrzucić na suchą, rozgrzaną patelnię teflonową, lekko podprażyć. Listki bazylii dokładnie umyć, osuszyć, dość grubo posiekać. Orzeszki zmiksować z czosnkiem i bazylią, wlać oliwę, wymieszać.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 22394 razy |komentarz [2]
Sos Pesto komentarz



2 komentarzy

Autor
blad w dziale
2012-11-15 11:00

pesto pochodzi z wloch nie grecji taka drobna uwaga :)

Autor
to nie Grecja!
2015-08-24 19:06

Pesto jest Włoskie, dodatkowo dodaje się do pesto ser ;)

Linia tła strony

Dodaj komentarz