Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Dania główne >> Sosy

Czas 10 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sos winegret - składniki:

pół szklanki oliwy
4 łyżki octu winnego lub soku z cytryny
sól

Sos winegret - sposób wykonania:

Klasyczny sos winegret jest niezastąpiony w przygotowaniu sałatek, jest on dość prosty w przygotowaniu. Cały sekret tkwi w proporcjach - do oliwy dodajemy zawsze 1/3 ilości octu winnego (lub cytryny) - oraz w dokładnym połączeniu tych składników.
W tym celu najlepiej zatem skorzystać ze słoiczka typu twist, do którego wlewamy składniki i energicznie potrząsając mieszamy (około minutę lub dwie).
Po wymieszaniu do sosu możemy (oprócz soli która jest niezbędna) dodać dowolne składniki (oczywiście niekoniecznie, gdyż i bez nich sos jest wystarczająco smaczny.
Jeśli jednak chcemy, możemy go wzbogacić poprzez dodatek np. suszonych ziół (gotowe mieszanki do sałatek dostępne w sklepach), łyżeczki musztardy lub drobno posiekanego czosnku, ewentualnie świeże zioła lub pikantna papryczkę.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz