Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Suszone grzyby panierowane

Czas 85 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

pół kg suszonych kapeluszy z dorodnych prawdziwków
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
szklanka maki
3 jajka
bułka tarta
masło do smażenia
sól, pieprz

Suszone grzyby panierowane - sposób wykonania:

Grzyby zalewamy wrzątkiem, moczymy 2 godziny. Dodajemy obrane i pokrojone warzywa, solimy, gotujemy aż będą miękkie (około 60 minut). Odcedzamy. Każdy kapelusz panierujemy najpierw w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej


Prześlij przepis

asieńka | 20-12-10 | Czytano: 9940 razy | komentarzy [0]
Suszone grzyby panierowane komentarz



Opinie i komentarze na temat Suszone grzyby panierowane kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Suszone grzyby panierowane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje